Gülenayın 1 ay süresi var

Gülenayın 1 ay süresi var -Kanseri 9 ay süren tedaviyle yendikten sonra düğününe 12 kala hastalığı yeniden nükseden 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz Elmacının, sağlığına kavuşmak için 1 ay içerisinde ilik nakli olması gerekiyor -Sos


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Kanseri 9 ay süren tedaviyle yendikten sonra düğününe 12 kala hastalığı yeniden nükseden 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz Elmacının, sağlığına kavuşmak için 1 ay içerisinde ilik nakli olması gerekiyor.
     Gülenayın İzmirde yaşayan halası Mualla Gürbüz, AA muhabirine kendisinin çocuğu olmadığını, Gülenayı kızı gibi sevdiğini, aralarında anne-kız ilişkisi olduğunu söyledi.
     Yeğeninin 2011 yılı mart ayında, kendisi gibi kabin memuru olarak çalışan Umut Elmacı ile nişanlandığını, bir uçuş sırasında rahatsızlanması üzerine gittiği hastanede mayıs ayında lösemi teşhisi konduğunu anlatan Gürbüz, bunun üzerine Gülenayın annesinin hemşire olarak çalıştığı Kayserideki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmeye başladığını ifade etti.
     Gürbüz, Gülanayın hastanedeki 9 aylık tedavisinin ardından, kanseri yendiğini ancak doktorların tekrarlama riski bulunduğunu söylediğini kaydederek, şöyle konuştu:
     Eylülde nikahı olduktan iki gün sonra hastalığıyla karşılaştık. Kasım ayında düğünü olacaktı. 17 Kasıma düğün tarihi almıştık. 5 Eylülde nikahı yapıldı. İki gün sonra kendisini iyi hissetmediği için tekrar doktora gitti. Lösemi nüksetmiş. 8 Eylülde yine hastaneye yattı. Yakınlarından hiçbirimizin dokusu uygun olmadığı için donör olamadık.
    
     -15 bin kişi kan verdi-
    
     Yeğeninin arkadaşlarının uygun donör bulunabilmesi için sosyal paylaşım sitesinde Ayın her hali Gülenaydır adıyla grup kurduğunu belirten Gürbüz, Grup sayesinde 20 gün önce Gülenayın durumunu öğrenen 15 bin kişi kan verdi. Başvuranlar arasından başka iki hasta için uygun donör bulunsa da Gülenaya uygun donör henüz çıkmadı. Doktoru 1 ay içinde nakil yapılması gerektiğini söyledi. Süre azalıyor, bir tüp kan vererek donör olmaları için herkese çağrıda bulunuyoruz diye konuştu.
    
     -İzmirli öğretmen ve öğrencilerden destek-
    
     Gülenay için uygun kök hücrenin bulunabilmesi çalışmalarına hala Mualla Gürbüzün memur olarak görev yaptığı İzmir Atatürk Lisesinin öğretmen ve öğrencileri de destek veriyor.
     Okulun kimya öğretmenlerinden Benal Hepsöğütlü, yaşanan bu deneyimle birlikte kök hücre naklinin önemini anladıklarını ve hemen harekete geçtiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Kök hücre naklinin ne kadar önemli olduğunu bu olayla fark ettik ve öğretmenler olarak Ege Üniversitesine giderek kan verdik. Kan vermemin insan sağlığına hiç bir zararı yok. Destek çalışmamızı okul projesi haline getirmeye karar verdik. 9 ve 10. sınıf öğrencilerimizin yürüttüğü proje kapsamında Gülenay için afişler hazırlıyoruz. Velilerimizi, eski mezunlarımızı, tanıdığımız herkesi kan vermeye yönlendiriyoruz.
    
     Yayıncı: Abdurrahman Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Gülenayın 1 ay süresi var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER