Hudutsuz Ürün Köy Projesi çiftçilere anlatıldı

Hudutsuz Ürün Köy Projesi çiftçilere anlatıldı


SİVAS (A.A) - Zara ilçesinde, Hudutsuz Ürün Köy Projesi çiftçilere anlatıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıda, katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi.
     Projeyle daha rantabl ve ekonomik tarımsal faaliyetleri yürütülmesi amacıyla arazilerin birleştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Küsek, kaliteli kaba yem açığının kapatılması için arazilere ihtiyaç olduğunu belirtti.
     Projenin ilk uygulama alanının Sivas olduğunu ifade eden Küsek, projeyle her köyün bir şirket veya kooperatife dönüştürüleceğini kaydetti.
     Tarım arazilerinin artık mirasa konu olmaktan çıkacağını anlatan Küsek, Bu projeyle her köyde şirket veya kooperatif kurulacak, arazi sahipleri arazisi oranında şirketten pay sahibi olacaklar dedi.
     Toplantıya, Zara Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ahmet Zahir Erkan, Pankobirlik Genel Başkan Yardımcısı Tamer Taşpınar, Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Zara, İmranlı, Ulaş, Yıldızeli ve Merkez ilçe üreticileri ile çok sayıda muhtar katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Özel
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Hudutsuz Ürün Köy Projesi çiftçilere anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER