İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna doğru

İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna doğru -Gaziantepte düzenlenecek forum öncesi, temsili Deve Kervanı şehir turu attı


GAZİANTEP (A.A) - İpekyolu üzerindeki kentlerin tarihi ve kültürünü yeniden canlandırmak ve dünya barışına katkı sağlamak amacıyla, Gaziantepte düzenlenecek İpekyolu Belediye Başkanları Forumu öncesinde temsili Deve Kervanı, şehir turu attı.
     Suriyeden kaçak yollarla getirilirken jandarma tarafından ele geçirilen ve daha sonra Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderilen 4 yavru deve ve özel bir çiftlikten getirilen 2 deve ile bir eşekten oluşan temsili kervan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünden Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin katıldığı törenle turuna başladı.
     Güzelbey, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın Gaziantepte İpekyolu Belediye Başkanları Forumunun 7ncisinin düzenleneceğini belirtti.
     Deve kervanlarının İpekyolunun sembolü olduğunu anımsatan Güzelbey, Biz de Gaziantepin İpekyolu üzerindeki bir şehir olması ve forumun burada yapılması nedeniyle vatandaşın ilgisini çekmek için Gaziantepte bulunan 6 deveyi giydirerek, önde bando takımıyla şehirde yürütüp insanların bu yöne ilgisini çekmeyi hedefliyoruz dedi.
     Foruma 120 yabancı ve 100 yerli katılımcının iştirak edeceğini ve misafirlerin çoğunun Gaziantepe geldiğini ifade eden Güzelbey, forumun Gaziantepin tanıtımına ve dünya barışına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.
     Bu arada şehir turuna çıkan ve tarihi Antep Kalesinin çevresini dolaşan kervana vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geçtiği güzergahtan trafiğin durdurulduğu kervanın turu sırasında kentte renkli görüntüler oluştu. Gezinin ardından temsili kervan yeniden belediye önüne geldi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber İpekyolu Belediye Başkanları Forumuna doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER