İzmire Yön Verenler ödüllendirildi

İzmire Yön Verenler ödüllendirildi -İzmir ekonomisine liderlik eden 40 iş insanı ödüllendirildi. Şinasi Ertan, onur ödülüne layık görüldü


İZMİR (A.A) - İzmir ekonomisine yön veren 40 iş insanı düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende duayen işadamı Şinasi Ertan, onur ödülüne layık görüldü.
     Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenen İzmire Yön Verenler toplantısında İzmirin gelişimine liderlik eden başarılı iş insanları ödüllendirildi.
     Swiss Otel Grand Efes Otelinde düzenlenen törende konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, yeni rekabet ortamında şirketlerin başarısında mobil teknolojileri kullanma becerisinin etkili olduğunu vurguladı.
     Timuray, şöyle konuştu:
     Rekabetin küreselleşmesiyle ekonomik faaliyetlerin yerel boyuttan dünya boyutuna kaydığı bu ortamda, verimli ve inovatif şirketler ön plana çıkıyor. Verimlilik ve inovasyonu üretebilmenin ön koşulu ise bilgi ve iletişim teknolojilerini, mobil teknolojileri giderek iş ve sosyal yaşama entegre etmekten geçiyor. Mobil teknolojilerin yetenek ve kapasitelerini kullanarak yoksulluğun üstesinden gelebilir, eğitim, finans, sağlık alanında yeni olanaklar yaratabilir, doğal kaynaklarımızı koruyabilir, kısacası yepyeni bir dünya kurabiliriz. Mobil teknoloji kullanımı penetrasyonundaki her yüzde 10luk artış gelişmekte olan ülkelerin GSYİHsinde yüzde 1,5lik artışı beraberinde getiriyor. Türkiyeye baktığımızda ise bilgi ve iletişimi sektöründeki her 1 puanlık büyümenin ülkemizin GSYİHsine 1.8 oranında çarpan etkisi yaptığını görüyoruz.
     Timuray, İzmirin mobil dönüşüm çalışmaları kapsamında en önemli odak noktalarından biri olduğuna dikkati çekerek Gaziemirde bulunan Ulusal IT Merkezine yaptıkları yatırım miktarının 71 milyon liraya ulaştığını bildirdi.
     Capital Dergisinin araştırması ile belirlenen 40 iş insanı ve yönetici, yönetilen ya da başkanlık edilen şirket ya da kurumun cirosu, yarattığı istihdam ve İzmiri etkileme gücü gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi.
     İzmirin duayen iş insanlarından Şinasi Ertanın, kente ve Ege Bölgesine yaptığı katkılardan dolayı onur ödülüne layık görüldüğü törende Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorngancılar başta olmak üzere önde gelen 40 iş insanına ödülleri verildi.
     Vodafoneun küresel inovasyon merkezi olan Oksijen Ar-Ge tarafından geliştirilen Vodafone Locatei Türkiyede ilk kez kullanan Yaşar Holding, Vodafone Mobil Teknoloji Yenilikçi Uygulama Ödülüne layık görüldü.
     Orman yangınlarının önceden tespit edilerek erken müdahalesine olanak tanıyan Orman Yangını Erken Uyarı Telemetri Sistemini Vodafone Türkiye ile hayata geçiren Ege Orman Vakfı da Vodafone İyilik İçin Mobil Teknoloji Ödülü aldı.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber İzmire Yön Verenler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER