Kalp Krizi Değil Gülme Krizi

Kalp Krizi Değil Gülme Krizi -Sağlık çalışanlarınca 4 yıl önce kurulan tiyatro grubu, Kalp Krizi Değil Gülme Krizi adlı oyunu 65 ilde sahneleyerek 150 bin izleyiciye ulaştı -Grup üyesi Dr. Eraydın: Hastalara moral vermek için


ORDU (A.A) - Sağlık çalışanlarınca 4 yıl önce kurulan tiyatro grubu, Kalp Krizi Değil Gülme Krizi adlı oyunu 65 ilde sahneleyerek 150 bin izleyiciye ulaştı.
     Aralarında doktor, röntgen teknisyeni gibi sağlık çalışanlarının yer aldığı tiyatro grubu, acil servislerde sağlık çalışanlarının yaşadığı trajikomik olayları konu edinen oyunu, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Ordu Kültür Sanat Merkezinde sahneledi.
     Oyunun ardından AA muhabirine açıklama yapan grup üyesi Dr. İsmet Eraydın, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil tıp uzmanı olarak görev yaptığını, 17 yıllık hekim olduğunu söyledi.
     Eraydın, Grup Bilmem Ne adını verdikleri ekiple 4 yıl önce yola çıktıklarını, sadece hastalara yönelik hazırladıkları oyunlarının büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, Hastalara moral vermek için sahnelediğimiz oyun beğenilince Türkiye turnesine çıkarak 65 ilde 150 bin kişiye ulaştık. Hedefimiz bütün illerimizde sahne almak. Oyunumuzu sürekli güncelliyoruz. Hastanın doktoru, doktorun da hastayı anlamasına yönelik konuları işliyoruz dedi.
     Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde radyoloji teknisyeni olarak görev yapan grup oyuncularından Koral Koç da hastanede yaşanan trajikomik olayları sahneye aktardıklarını dile getirdi.
     Oyunda verdikleri mesajlarla hekimlere yönelik şiddetin azalmasına katkı yapmayı amaçladıklarını kaydeden Koç, Çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Beraber çay içtiğimiz, sohbet ettiğimiz, nöbet tuttuğumuz meslektaşlarımızı kaybettik. Bundan dolayı çok üzgünüz. Dilimizin döndüğü kadarıyla mesajlarımızı vermeyi sürdüreceğiz diye konuştu
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kalp Krizi Değil Gülme Krizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER