Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Başaran: -2011 yılında polis bölgesinde, 17 ölümlü, 646 yaralamalı trafik kazasında, 19 kişi öldü, bin 460 kişi yaralandı


BOLU (A.A) - Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Başaran, geçen yıl polis bölgesinde meydana gelen 17 ölümlü ve 646 yaralamalı trafik kazasında, 19 kişinin öldüğünü. bin 460 kişinin yaralandığını söyledi.
     Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında İl Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Başaran, Boluda kış şartlarının ağır geçtiğini belirterek, Şehir içi ve dışı trafik akımı olumsuz etkilenmekte. Otoyol Bolu Dağı geçişi ve D-100 Karabük yolu ile Cankurtaran mevkisinde özellikle tek çeker tırların ağır dorseleri nedeniyle kayarak yolu kapattığı görülmekte. Bu nedenlerden dolayı yol zaman zaman ulaşıma kapanmakta. Kış mevsimlerinde ekipler güzergahlarda aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü dedi.
     Polis bölgesinde 950 maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiğini ifade ederek, 2011 yılında polis bölgesinde 17 ölümlü, 646 yaralamalı trafik kazasında, 19 kişi öldü, bin 460 kişi yaralandı. 38 bin 938 sürücüye cezai işlem uygulandı. Bin 73 sürücü mahkemeye sevk edildi. Alkolden 360 sürücünün belgesi alındı. Trafikten 2 bin 65 araç men edildi diye konuştu.
     Başaran, Bolunun 101 bin 757 sürücü belgesi ile ülke sıralamasında 53. sırada bulunduğunu, 84 bin 763 araç ile de 42. sırada olduğunu söyledi.
     Trafik kazaları, maddi ve manevi kayıplarıyla ülkemizin acilen çözülmesi gereken önemli sorunlarından biridir diyen Başaran, Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre, her yıl bir milyon 250 binin üzerinde insan trafik kazalarında hayatını kaybetmekte. 15-19 yaş gurubu gençlerin ölüm nedenleri arasında trafik kazaları birinci sırada, 10-14 ve 20-24 yaş grupları ise ikinci sırada yer almakta. Bugüne kadar trafik kazalarında ölenlerin sayısı tüm dünya savaşlarında ölenlerin sayısından daha fazladır şeklinde konuştu.
     Başaran, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiyedeki trafik kazaları sonucu ölümlerin bilinen ölüm nedenleri arasında üçüncü sırayı oluşturduğuna dikkati çekerek, Son 10 yılda ülkemizde trafik kazaları sonucu ölümlerin resmi sayısı 50 binin üzerinde, yaralanan ya da sakatlananların sayısı ise bir milyonun üzerindedir ifadelerini kullandı.
     Protokol üyeleri, Trafik Gönüllüleri Projesi kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine tanıtım kartları verdi. Trafik uygulamaları konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilköğretim okulu öğrencilerine ve yılın sürücüsü seçilen taksici İlhan Özere ise teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
     Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, davetliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
     (EG-KMK)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER