Kel Şarkıcı prömiyere hazırlanıyor

Kel Şarkıcı prömiyere hazırlanıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yeni sezon oyunlarından Kel Şarkıcı 26 Aralıkta prömiyer yapıyor.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, provaları yoğun şekilde devam eden Kel Şarkıcı isimli oyun, Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Tatbikat Sahnesinde sergilenecek.
     Eugene Ionesconun kaleme alıp, Hasan Anamurun çevirdiği ve absürt tiyatronun en önemli eserlerinden sayılan oyun, 2. Dünya Savaşının ardından milyonlarca insanın ölmesi ve kentlerin yakılıp yıkılması sonucu yaşanan korku, endişe, güvensizlik, sevgisizlik ve yabancılaşma ortamında umutsuzluğun dehşetiyle dilin parçalanması ve iletişimin neredeyse imkansız denebilecek kadar yetersiz hale gelişini konu ediyor.
     Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Melih Düzenlinin yönettiği, Tekin Ezgütekin, Zeynep Özan, Utku Oğuz, Pınar Ünsal ve Işık Öztorun rol aldığı oyunun dekor tasarımını Adnan Yılmaz ve Rona Topçuoğlu, kostüm tasarımını Akın Sezer Tunalı, ışık tasarımını Cafer Yiğiter ve Kukla Tasarımını Erdem Irmak yapıyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kel Şarkıcı prömiyere hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER