Sergi dolayısıyla öğretmenlere soruşturma açılmasına tepki

Sergi dolayısıyla öğretmenlere soruşturma açılmasına tepki


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şube Başkanı Cevdet Yakupoğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla açtıkları Belge ve Fotoğraflarla Osmanlıdan Günümüze Eğitim ve Öğretim adlı sergi dolayısıyla iki öğretmen hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.
     Yakupoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kastamonu Valiliğinin başlattığı Değerler Şehri Kastamonu projesi kapsamında, sevgi, saygı, hoşgörü, geçmişimize sahip çıkma çerçevesinde açılan sergide Osmanlı devletinin son yüzyılına ait Kastamonu ve diğer illerle ilgili yüzlerce belge ve dokümanın vatandaşların dikkatine sunulduğunu belirtti.
     Yıkılmak üzere olan Osmanlının eğitim sisteminin o şartlarda bile sağlamlığını koruduğunun ifade eden Yakupoğlu, şunları kaydetti:
     Öğretmenler Mustafa Gezici ve Tuncay Sakallıoğlunun, yılların büyük birikimi ve yatırımı neticesinde açtıkları bu sergi, Karabük ve diğer bazı vilayetlerden, kurumlardan jet hızıyla teklif alırken, ne yazık ki bizler ilime, sanata, estetiğe, insan gelişimine yatırım yapan araştırmacı ve sanatkarlarımızı küstürme, rencide etme yarışı içinde oluyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sergi dolayısıyla iki öğretmene soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Bu araştırmacılar elbette küsmeyecek, yılmayacaklardır. Araştırmacıların bundan sonra da çalışmalarını sürdürmelerini temenni ediyorum. Meselenin de en kısa sürede tatlıya bağlanmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Sergi dolayısıyla öğretmenlere soruşturma açılmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER