Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Kampanya kapsamında İstanbuldan gönderilen 1 tır dolusu yardım malzemesi Yayladağı ilçesine getirildi


HATAY (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında İstanbuldan yola çıkan içerisinde yardım malzemesi dolu tır, Hatayın Yayladağı ilçesine ulaştı.
     Türkiye Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve 300 kadar sivil toplum kuruluşunun Suriye halkına yönelik düzenlediği yardım kampanyası kapsamında, Sadakataşı Derneği, Ümraniye Hizmet Vakfı ve Kutup Yıldızı Derneği tarafından toplanan 1 tır yardım malzemesi, Yayladağı ilçesindeki yardım depolarına indirildi.
     Sadakataşı Derneği Temsilcisi Aykut Emre Arzu, Ümraniye Hizmet Vakfı ve Kutup Yıldızı dernekleriyle işbirliği yaparak kampanyaya destek verdiklerini, mağdur ve mazlum Suriye halkının her zaman yanında olduklarını söyledi.
     Gelen yardım malzemeleri arasında 20 ton kuru gıda ve giysi olduğunu aktaran Arzu, Suriye halkının ihtiyacı olan kuru gıda, konserve, kahvaltılık, çocuk maması, çocuk-yetişkin kışlık kıyafetleri, battaniye ve ayakkabı gibi insani yardım malzemelerini kamyonetlere yüklemek üzere depolara indirdiklerini belirterek, yardımların en kısa sürede Suriyenin Lazkiye kentindeki savaş mağduru halka ulaştırılacağını bildirdi.
     Yardımları Suriye halkı adına teslim alan Suriye vatandaşı Memduh Cuma ise, gelen yardımları genellikle Türkiye sınırı yakınlarındaki kurtarılmış bölgelere ulaştırabildiklerini, rejimin kontrolündeki bölgelere de yardım göndermek istediklerini ancak buna imkan bulamadıklarını kaydetti.
     Cuma, Suriyeliler adına Türk halkına ve Türk devletine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER