Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -CEYAD ve Ankara İnsanlığa Hizmet Derneği Suriyelilere giysi, yorgan ve battaniye yardımında bulundu


OSMANİYE (A.A) - Ceyhan Eğitim Çevre ve Yardımlaşma Derneği (CEYAD) ile Ankara İnsanlığa Hizmet Derneği, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Cevdetiyedeki Konaklama Tesislerinde kalan Suriyelilere giysi, yorgan ve battaniye yardımında bulundu.
     CEYAD Başkanı Mustafa Kıdık, yardımların teslimi sırasında, Suriyeden kaçarak Türkiyeye sığınan mültecilere yardım edebilmek için bütün gayretleri ile çalışıp çabaladıklarını ifade etti.
     Yardım kampanyasına umduklarından çok fazla destek olduğunu söyleyen Kıdık, şunları söyledi:
     Bizim amacımız, bize düşen vazifemizi yerine getirmekti. Oradan buraya gelmiş mezalim altından kaçarak ülkemize sığınmış bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmekti. Biz de onların yaralarına bir nebze faydalı olmak amacıyla bir şeyler yapmaya çalıştık, gayret ettik. Ortaya çok güzel şeyler çıktı, bundan da memnunuz. Milletimizin duyarlılığı hakikaten çok fazla. Acaba küçük çapta mı kalır- diye düşündük ama hamdolsun çok geniş bir çalışma oldu ve her yerden bize yardımlar rahmet yağmurları gibi geldi. Bu yardımları, birikimleri Osmaniyenin Cevdetiye kampında konaklayan kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Onları sevindirmek onları mutlu etmek bizim asıl gayemiz. Bizim temennimiz bu kardeşlerimizin kısa sürede memleketlerine salimen dönmesi, hayatlarına en güzel ve en huzurlu şekilde devam etmesidir. Buradaki kamp ortamı çok güzel ve ihtiyaçlarını bizler karşılamaya devam edeceğiz.
     Ankara İnsanlığa Hizmet Derneği Temsilcisi Ayhan Boz ise CEYADın yardım kampanyasına katkıda bulunduklarını belirterek, Biz burada muhacir kardeşlerimizi gördük. Zaten biz de ensar olmak mücadelesi veriyorduk. İnşallah ensar olmaya çalışıyoruz. Ankaradaki gönüllü üyelerimize sadece bir SMS ile ulaştık ve yardımlar bize geldi. Bunları derneğimizde tasnif ederek Adana CEYADa teslim ettik dedi.
     Sivil toplum kuruluşlarının yardımlarından memnuniyet duyduklarını belirten Konaklama Tesisi Müdürü Murat Sak da, Türk milletinin ve devletinin her zaman zor durumda kalan insanlara yardım konusunda hassasiyet gösterdiğini vurguladı.
     Daha sonra 400 kolilik giysi, yorgan ve battaniye yardımı Suriyelilere dağıtılmak üzere, Kızılay depolarına teslim edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER