Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Suriyeli Türkmenler, kampanya kapsamında kendilerine ulaştırılan yardımlardan dolayı Türkiyeye teşekkür etti -Suriye Türkleri Derneği Yöneticisi Sohta: -Gelen yardımlar, Türki


HATAY (A.A) - Suriyeli Türkmenler, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında kendilerine ulaştırılan yardımlardan dolayı Türkiyeye teşekkür etti.
     Suriye Türkleri Derneği Yayladağı Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Sohta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın başladığı tarihten itibaren Hatayın Yayladağı ilçesinden Suriyenin Lazkiye bölgesine yaklaşık 10 tır yardım malzemesi gönderildiğini söyledi.
     Türk halkının insani yardım kuruluşları aracılığıyla gönderdiği, un, battaniye, konserve, kuru gıda, patates, ayakkabı, kışlık kıyafet ve soba gibi yardımların zor günler yaşayan Suriye halkına ilaç gibi geldiğini ifade eden Sohta, şöyle konuştu:
     Kampanya sayesinde Lazkiye gibi birçok kentteki Suriyelilere insani yardımlar ulaştırıldı. Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyasına Türk halkının gönülden destek verdiğini gelen yardımlarla bir kez daha anladık. Tonlarca yardım Suriye halkına ulaştı. Türk halkı ekmeğini bizimle paylaştı. Gelen yardımlar, Türkiye sınırı yakınlarında ve güvenli bölgelerde yaşamını sürdüren halkın yüzüne kan getirdi ve halkın yüzünü güldürdü.
     Derneğin dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü de, on binlerce Suriyelinin, Türkiyenin insani yardımları sayesinde yaşamını sürdürdüğünü söyledi.
     Kömürcü, Yayladağı ilçesinde depolara indirilen yardımların hava ve yol şartlarına göre Suriyeye gönderilmeye devam ettiğini belirterek, yardımlardan dolayı başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere, Türk Kızılayına, Türk halkına ve insani yardım kuruluşlarına Suriye halkı adına teşekkür etti.
     Kömürcü, Suriye halkının güvenli bölgelere kaçışının sürdüğünü, özellikle gıda yardımlarının devam etmesini istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Salim Taş / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER