Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Ribat İnsanı Yardım Derneğince 5 tır yardım malzemesini Suriyeye gönderdi -Dernek başkanı Duman: Bugün gidecek tırlarla birlikte Dernek olarak Suriyeye 18 tır yard


KONYA (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında merkezi Konyada bulunan Ribat İnsanı Yardım Derneğince Suriyeye 5 tır yardım malzemesi gönderildi.
     Konya merkezli Ribat İnsanı Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, dernek binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriyeden gelen çığlıklara sessiz kalmanın mümkün olmadığını söyledi.
     Bu çığlıklara karşı yardımlarla Suriyelilerin yanlarında olmak istediklerini ifade eden Duman, şunları kaydetti:
     Bugün gidecek tırlarla birlikte Dernek olarak Suriyeye 18 tır yardım malzemesi göndermiş olacağız. Bu yardımlarla Suriyede bir kişinin dahi hayata tutunabilmesi bizim için mutluluk vesilesi olacak. İnsanı yaşatmak, dünyayı yaşatmak gibidir anlayışını ifade eden dinimiz, bugün bize bu sorumluluğu yüklemektedir.
     Duman, gönderilecek yardımların, makarna, battaniye, patates ve kışlık elbise gibi malzemeden oluştuğunu, yardım malzemelerinin Şam Alimler Birliğinin denetiminde Suriyenin iç bölgelerinde dağıtılacağını bildirdi.
     Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da Türkiyedeki Suriyeli sığınmacı sayısının 250 bine ulaştığını vurgulayarak, Türk milletinin her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olduğunu belirtti.
     Suriyedeki drama karşı Türk milletinin tek vücut olarak hareket ettiğinin altını çizen Özbuğday, Konyanın, Suriyeye yardım konusunda ilk sırada yer alan iller arasında olduğunu bildirdi.
     Yardım malzemesi taşıyan 5 tır, yapılan duaların ardından Suriyeye gitmek üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER