Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Türkoğlu: -Suriyelilere 150 tır ayni yardım malzemesi ulaştırdık


ADIYAMAN (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Suriyelilere 150 tır ayni yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyledi.
     Türkoğlu, çeşitli ziyaretler için geldiği Adıyamanda AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin ihtiyaç sahibi Suriyeliler için önemli çalışmalar yaptığını belirtti.
     Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına da destek olduklarını, 33 şubenin yaptığı çalışma sonucunda 150 tır ayni yardım malzemesi toplandığını ifade eden Türkoğlu, Türkiyeye sığınan ve herhangi bir çadır kentte kalma imkanı bulamayan Suriyelilere 150 tır ayni yardım malzemesi ulaştırdık. Reyhanlı, Kırıkhan, Nizip, Kilis ve Ceylanpınar gibi bölgelerde bu yardımları dağıttık diye konuştu.
     Türkoğlu, Suriye sınırında mağdur durumda 7-8 bin insan bulunduğunu, onlara da yardımcı olduklarını ve tuvalet, banyo jeneratör gibi imkanlar sağlamaya çalıştıklarını aktardı.
     Suriyede ciddi sıkıntılar olduğunu, oradaki insanlara da güvendikleri kişiler ve Türk Kızılayı aracılığıyla yardım ulaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Türkoğlu, en büyük ihtiyacın gıda ve hijyen malzemesi olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER