Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek

Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye -Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Gaziantepteki Suriyelilere ulaştırılmak üzere yardım malzemeleriyle dolu 3 tırı yola çıkardı


BURSA (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında Gaziantepteki Suriyelilere ulaştırılmak üzere yardım malzemeleriyle dolu 3 tırı yola çıkardı.
     Toplanan yardımlar, dernek yetkilileri, gönüllüler ve vatandaşların katıldığı törenle Şehreküstü Meydanından Gaziantepe gitmek üzere yola çıktı.
     Derneğin Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, Suriyede yaşanan drama kayıtsız kalmamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini belirten Hizan, Peygamber Efendimiz bir hadisinde, Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir buyurmuştur. Biz de Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek, yaralarını hafifletmek adına içerisinde gıda malzemeleri, kışlık kıyafet, battaniye ve ilaçlardan oluşan, toplam 75 tonluk yardım malzemeleriyle dolu 3 tırı bugün onlara yolluyoruz dedi.
     Türkiyedeki Suriyeli mülteci sayısının 100 binleri geçtiğini belirten Hizan, şöyle devam etti:
     Ülkemize sığınan kardeşlerimiz, sınır köylerinde bulabildikleri yerlerde ikamet etmektedirler. Birçoğu yazlık kıyafetiyle kaçıp sığınmışlardı ama şu anda kışın çetin şartları içinde mücadele ediyorlar. Gaziantepten Şanlıurfaya kadar köyleri tek tek tarayarak, zor şartlar altında bulunan mültecileri tespit ettik. Toplanan yardımlar o zor durumdaki kardeşlerimize gönderilecektir. Yardımların devam etmesi gerekiyor. Suriyedeki savaş bitse bile ülke harap durumda. Dernek olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanındayız. Başta Bursadaki 2 bin 600 aile olmak üzere zor durumdaki ailelerin mağduriyetini gidermekteyiz. Gönüllülerimizin desteği ile yardımlarımız bundan sonra da artarak devam edecektir.
     Törenin ardından yapılan dua ile yardım tırları Gaziantepe uğurlandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER