Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islah

Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islah Edilmesi projesi -Yalova Valisi Civelek: -İnanıyorum ki proje ilimizde küçükbaş hayvan yetişiciliğine önemli katkıda bulunacaktır


YALOVA (A.A) - Yalovada, Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında hayata geçirilen Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islah Edilmesi Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, kentin coğrafi özellikleri, iklimi, ormanları ve meraları ile bu proje için çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.
     Yalovanın koyun yetiştiriciliği için ideal bir yer olduğunu belirten Civelek, İnanıyorum ki proje, ilimizde küçükbaş hayvan yetişiciliğine önemli katkıda bulunacaktır dedi.
     Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan da kıvırcık koyunun bölgeye çok iyi adapte olduğunu belirterek, Yalova kıvırcığının kıymetini iyi bilin. Biz bu projenin sürdürülebilir hale gelmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz diye konuştu.
     Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan da sürü yöneticileri eğitimi ile 55 kişiye eğitim verdiklerini dile getirerek, Bu proje, halk elinde ıslah projesidir. Bunun için en alt kademeden en üst kademeye kadar herkes projenin bir ortağıdır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islah Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER