Koca Seyit filminin galası yapıldı

Koca Seyit filminin galası yapıldı -Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşının yaşamını anlatan belgesel filmin galası, çekimlerin büyük bölümünün yapıldığı Konyanın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde gerçekleştirildi (F


KONYA (A.A) - Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşının yaşamını anlatan Koca Seyit belgesel filminin galası, çekimlerin büyük bölümünün yapıldığı Konyanın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde yapıldı.
     İlmen Beldesi Futbol Sahasında yapılan gala programına İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, İzmir Gülnar Tiyatrosunun sahibi, filmin yapımcı ve yönetmeni İsmail Gülnar, filmde rol alan oyuncular ve davetliler katıldı.
     Gülnar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce çekimlerine başladıkları filmi yaşanan tüm zorluklar ve maddi imkansızlıklara rağmen tamamlamayı başardıklarını söyledi.
     Ekibiyle birlikte filmin galasında yeniden bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Gülnar, Söz verdim başkanımıza, galayı burada yapacağız dedim. Ama bunun galası aslında Seyit Onbaşının köyüne yakışırdı. Biz burada başladığımız için, kibriti burada çaktığımız için, burayı daha uygun gördük. Ama gönlümden şu geçiyor; mutlaka Seyit Onbaşının köyünde, onun torunlarıyla birlikte bu filmin tekrar bir galasını yapmak istiyorum diye konuştu.
     Gülnar, sırada yeni bir film çalışması olduğunu da belirtti. Milli mücadelenin önemli kadın kahramanlarından Çete Ayşe lakaplı Aydınlı Emir Ayşe Efenin yaşamını beyaz perdeye aktaracaklarını belirten Gülnar, Aydınlı yazar Sabahattin Burhanın yazdığı eserden uyarlanan filmin çekimlerinin Nazilli ilçesinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
     İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin de Gülnar ve ekibinin gala için beldede olmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, Seyit Onbaşı bizim için, Türkler için, Anadolu Müslüman Türkleri için çok önemli. Bunu hem Türkiyeye, hem dünyaya mal etmek istedik dedi.
     Konuşmaların ardından filmin gala gösterimi yapıldı. Daha sonra İsmail Gülnar Tiyatrosu oyuncuları tarafından Yemen Türküsü adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Koca Seyit filminin galası yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER