Kök hücre nakli için yardım bekliyor

Kök hücre nakli için yardım bekliyor -Denizlide geçirdiği trafik kazası sonrası beyninde ödem oluşan Adem Kalbipakın ikiz kardeşi, kök hücre nakli için ikizine doku vermeye hazır olduğunu söyledi -Azem Kalbipak: Ay


DENİZLİ (A.A) - Denizlide 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası beyninde ödem oluşan Adem Kalbipakın (31) ikiz kardeşi Azem Kalbipak, yatağa bağımlı haldeki ikizine kök hücre nakli için doku vermeye hazır olduğunu belirterek, nakil için yardım beklediklerini söyledi.
     Azem Kalbipak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Nisan 2010 tarihinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan ikizinin, geçirdiği beyin kanamasının ardından mucize eseri hayata tutunduğunu belirtti.
     Adem Kalbipakın konuşamadığını, yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürdüğünü, hareketlerinin çok kısıtlı olduğunu anlatan Azem Kalbipak, yine de bu seviyelere gelmesini Allahın bir lütfu olarak değerlendirdi.
     İkizinin bundan daha iyi bir duruma gelebileceğini de söyleyen Azem Kalbipak, şöyle konuştu:
     İmkanlarımız kısıtlı olduğundan elimizden bir şey gelmiyor. Beyindeki hasardan dolayı kök hücre nakli gerekli. Yurt dışında görüştüğümüz doktorlar 6 ay-1,5 yıl arasında değişen sürelerde yapılacak tedavi ve ameliyatla kardeşimi kendi işini görecek seviyeye getireceklerini söylüyorlar. Kök hücre konusunda tek yumurta ikizi olduğumuz için benim dokularım kardeşime uyuyor. Doktorlara Ne gerekiyorsa benden alabilirsiniz dedim. Aylık tedaviler için 30 bin Avro istediler ve özel ameliyatlar bu rakam içinde değil. Kardeşimizin iyileşmesi için yardım bekliyoruz.
     Mama ile beslediklerini kardeşinin kendi işini görebilir seviyeye gelmesini özlemle beklediklerini söyleyen Azem Kalbipak, kardeşinin sadece ilaç ve benzeri gibi masraflarının aylık 2 bin liranın üzerinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kardeşim malulen emekli oldu. Ağabeyimin eşi, kardeşimin bakımını üstlendiği için hasta bakım ücreti alıyor. Bunların hepsini kardeşimize harcıyoruz. Biz de kendi kazancımızdan takviye ediyoruz. Ama yetemiyoruz. Devletimiz sağolsun. Kardeşimizin mamasına ücret ödemiyoruz. Midesine açılan delik sayesinde dışarıdan kurulan sistem sayesinde besleniyor.
     Anne Birsen Kalbipak da, gelini Şennur Kalbipak ile birlikte oğlunun bakımını üstlendiklerini belirterek, Mecbur iki kişi bakıyoruz. İnanın gece bir saat uykum yok. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yapılacak ameliyat için yardım bekliyoruz dedi.
    
     -Hastanın çalışma gruplarına dahil edilmesi gerekir-
    
     Adem Kalbipakın kaza sonrasında bir süre tedavisini üstlenen Pamukkale Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Çırak, Türkiyede kök hücre nakli ile çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, Bu tip omurilik yaralamalarının tedavisinde kök hücre nakli gelecek için umut vadediyor. Bu hastanın çalışma gruplarına dahil edilmesi gerekir ve bu çalışmalar sponsorlar tarafından desteklenmelidir dedi.
     Öncelikle hastanın rehabilitasyonu ve fizik tedavisi için destek sağlanması gerektiğini belirten Çırak, ardından hücre nakli için de çalışma gruplarına dahil edilebileceğini kaydetti.
     Kök hücre naklinin Türkiyede kronik hastalıklarda insanlar üzerinde denenmediğini, kısıtlı sayıda deneysel çalışma olduğunu ifade eden Çırak, bu nakli yurt dışında yaptığını söyleyenlere, merdiven altı diye tabir edilen klinikler ve simsarlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kök hücre nakli için yardım bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER