Köyümün Günlüğü projesi

Köyümün Günlüğü projesi -Proje kapsamında, Romanya ve İtalyadan Sakaryaya gelen 17 üniversite öğrencisi, Türk kültürünü tanıma fırsatı buluyor


SAKARYA (A.A) - Avrupa Birliğinin (AB) desteklediği Köyümün Günlüğü projesi kapsamında, Romanya ve İtalyadan Sakaryaya gelen 17 üniversite öğrencisi, Türk kültürünü tanıma fırsatı buluyor.
     Sakarya Gençlik Merkezi üyesi üniversite öğrencilerinin köy hayatında kültür temasıyla hazırladığı proje, AB Bakanlığı Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından 13 bin 766 avro hibe almaya hak kazandı.
     Proje kapsamında Romanya ve İtalyadan Sakaryaya gelen 17 üniversite öğrencisi, köyleri ve ilçeleri gezerek Türk kültürünü tanıma fırsatı buluyor. Öğrenciler, programın 4. gününde Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) ebru yaptı.
    
     -Beklediğimden çok daha sıcak kanlı insanlarla tanıştım-
    
     Proje koordinatörü Mehmet Fatih Parlar, AA muhabirine Avrupa Birliği Bakanlığından aldıkları 13 bin 766 avroluk destekle yabancı öğrencilere Türk kültürünü tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.
     Yabancı misafirlerin Türk kültüründeki el öpme, düğün ve cemiyetlerdeki yardımlaşmayı gördüklerinde şaşırdıklarını anlatan Parlar, Türk kültüründe çok önemli yeri olan ebru sanatını tanıtmak için çeşitli çalışmalar yaptık. Misafirlerimiz suya damlattıkları figürleri kağıt üzerinde gördüklerinde çok şaşırdılar dedi.
     İtalyadan gelen Micheli Simone ise Türkiyede olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Burada olmaktan çok mutluyum. İtalyan halkı çok sıcak kanlı. Acaba Türkiye nasıldır diye düşünüyordum. İnternetten istek gönderdim. Buradaki yetkililer beni kabul etti. Beklediğimden çok daha sıcak kanlı, güzel insanlarla tanıştım. Ebru yapmayı öğrendik, suya resim çizmek çok ilginç diye konuştu.
     Misafir öğrencilerin 7 Eylülde ülkelerine döneceği belirtildi.
    
     Muhabir: Enes Duran - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Köyümün Günlüğü projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER