Küresel Barış konulu konferans

Küresel Barış konulu konferans -Akademisyen Prof. Martha Ann Kirk: -Türk okulları dünyanın en zor ve tehlikeli ülkelerinde birer barış adası olmuş durumda -Oraya giden gönüllüler silah değil, sevgilerini götürüyorlar


DENİZLİ (A.A) - Amerikalı akademisyen yazar Prof. Dr. Martha Ann Kirk, küresel barışın ancak eğitimle olacağını belirterek, Türk okulları dünyanın en zor ve tehlikeli ülkelerinde birer barış adası olmuş durumda dedi.
     Denizli Diyalog ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Küresel Barış konulu konferans, Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.
     Prof. Dr. Martha Ann Kirk, yaptığı konuşmada, Fethullah Gülen ile tanışmadığını fakat faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirtti.
     Gülen hareketinde yer alan öğretmenlerin en zor şartlar altında bile öğrencilere eğitim vermeye çalıştıklarını söyleyen Kirk, Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin Doğu ve Güneydoğuya ve bazı dünya ülkelerine giderek bir kardeşlik bağı kurmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Irakta yapılan faaliyetleri gördüğünü kaydeden Kirk, şunları söyledi:
     Buralarda 140 kişiyle görüştüm. Eğitim veren öğretmenlerin en tehlikeli yerlerde bile cesurca eğitim verdiğini gördüm. Oraya giden gönüllüler silahı değil sevgilerini götürüyorlar. Irak halkının kargaşadan dolayı artık keşke petrolümüz olmasaydı dediklerini gördüm. Çünkü, burada herkes petrol için mücadele ediyor. Kalıcı barış kurmak ancak eğitimle mümkündür. Türk okulları Irakta nasıl eğitim verileceğini gösterdi. Türk okulları dünyanın en zor ve tehlikeli ülkelerinde birer barış adası olmuş durumda.
    
     -İslamofobi faaliyetlerini görünce çok üzülüyorum-
    
     Kirk, medeniyetler çatışması tezine katılmadığını belirterek, Bu ihmalkarlıklar çatışmasıdır. İslamofobi faaliyetlerini görünce çok üzülüyorum. Çünkü, birçok kişi İslamiyeti daha tanımıyor. Üniversiteler de İslamiyet ile ilgili bilgiler verince, bazı öğrenciler yanlışlıktan dönüyorlar. Bu bence medeniyet çatışmasından değil, cehaletten kaynaklanıyor. Bazı ülkelerde bombalar atılırken, Gülen hareketi de dünyanın 140 ülkesinde okullar açarak eğitim veriyor. Fark bu diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Küresel Barış konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER