Kuşların ve Yaşam Alanlarının Korunması konferansı

Kuşların ve Yaşam Alanlarının Korunması konferansı -Vali Tuna: Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerimizin korunarak, gelecek nesillere bozulmadan aktarılması ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakılması hem ulusal hem de ulusla


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerimizin korunarak, gelecek nesillere bozulmadan aktarılması ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakılması hem ulusal hem de uluslararası bir zorunluluk ve sorumluluktur dedi.
     Vali Tuna, Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü ile Avrupa Birliği Teknik Destek ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) tarafından Kepez beldesindeki Kolin Hotelde düzenlenen Kuşların ve Yaşam Alanlarının Korunması konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyenin farklı iklim koşullarının kesişim noktasında bulunduğunu, bu farklı yapı ve zenginliğin Türkiyenin sahip olduğu tüm HABITATa yansıdığını bildirdi.
     Bu çerçevede kuş faunasının da her an değişip, zenginleşebilecek yapı içinde olduğunu dile getiren Tuna, Ülkemiz konumu sebebiyle kuşlar ve yaşam alanları açısından büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin sahip olduğu böyle bir zenginliğin korunması temel görevlerimizdendir. Günümüzde bütün dünyada biyolojik çeşitlilik gibi bütün doğal ve kültürel varlıkların korunması için tedbirler alınması çalışmaları gündemin ön sıralarında yer almaktadır dedi.
     Tuna, söz konusu konularda ülkelerde iç yasal düzenlemeler ve uygulamalar yapıldığını, çeşitli milletlerarası anlaşma ve sözleşmelerin uygulamaya konulduğunu ve bunları takip edecek kuruluşlar oluşturulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Avrupa Birliği, pek çok direktif, yönetmelik ve karar yayınlamış, ABye üye ya da aday olan ülkelerin bu direktif, yönetmelik ve kararların uygulanması için gerekli yasal tedbirleri almasını şart koşmuştur. Türkiyenin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere uyumun sağlanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerimizin korunarak, gelecek nesillere bozulmadan aktarılması ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakılması hem ulusal hem de uluslararası bir zorunluluk ve sorumluluktur.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Kuşların ve Yaşam Alanlarının Korunması konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER