Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması

Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması -Yarışmada, Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Grubu, Türkiye birincisi seçildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışmasında Uçak Bakım Grubu olarak Türkiye birincisi seçildi.
     Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, okulun Uçak Atölyesinde düzenlediği basın toplantısında, Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında düzenlenen yarışmaya, ülke genelindeki bin 368 mesleki ve teknik liseden 7 bin 800 öğrencinin başvurduğunu bildirdi.
     Yarışmanın ön elemesinde 150 okul arasına giren Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Grubu öğrencilerinin, üç ayda dört ana, günlük ve bonus görevlerini başarıyla yerine getirdiğini anlatan Kabadayı, şöyle konuştu:
     Bugün sonuçlanan yarışmada okulumuz, Türkiye birinciliğini kazandı. Uçak bakım alanımızla Eskişehiri, Türkiyede en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen ve bize destek olan tüm kamu kurum, kuruluşlar ile kişilere teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz, sadece 5 kişi olarak yarışmadı. Tüm okul öğrencileri ve öğretmenleri olarak elimizden gelen her türlü desteği kendilerine verdik. Yarışmanın her aşamasında kendilerini yanında olduk. Meslek liselerinin memleket meselesi olmasına, hak ettiği yere gelmesine çok büyük katkısı olacağına inandığımız bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyoruz.
     Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi ve Uçak Bakım Grubu Üyesi Emirhan Yenice de yarışmada okullarını 12-C sınıfı öğrencileri Furkan Doyran, Mehmet Ömer Akgün, Mustafa Açıkgöz ve Serhat Erat ile birlikte temsil ettiklerini anımsattı.
     Yarışmayı birincilikle tamamlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Yenice, yarışmanın her aşamasında kendilerine destek olan okul müdürü Kabadayı ile öğretmenleri, arkadaşları, kurum ve kuruluşlar ile diğer kişilere teşekkür etti.
     Yenice, yarışmanın şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan ödül töreninde, dereceye giren tüm okulların öğrencilerine çeşitli hediyeler verileceğini, ayrıca kendilerinin Türkiye birincisi oldukları için okullarına 15 bin lira bağış kazandırdıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması-
    
     Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması, Koç Holdingin, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Vehbi Koç Vakfının desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında düzenleniyor.
     Türkiye genelinde tüm meslek liselerine açık olan yarışmaya katılan öğrenciler, kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışarak ödül için yarışıyor.
     Yarışmada pek çok zorlu görevle karşı karşıya kalan gençler, video ve fotoğraf çekip, bu çalışmalarını yarışmanın web sitesinde ve sosyal paylaşım sitesi Facebooktaki hesaplarında paylaşıyor.
     Yarışma sonunda grupların topladıkları puanları değerlendiren jüri, Türkiye birincisini ve dereceye giren diğer okulları belirliyor.
     Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Türkiye birinciliğini kazandığı bu yılki yarışmada, Marmaris 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi ikinci, İstanbul Ticaret Odası Kız Teknik ve Meslek Lisesi ise üçüncü oldu.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER