Mavi kapak kampanyasında hedef büyüdü

Mavi kapak kampanyasında hedef büyüdü


İZMİR (A.A) - Konak Belediyesi, toplanan plastik kapaklar karşılığında bedensel engellilere tekerlekli sandalye alınan Mavi Kapak kampanyasını, kapsamını genişleterek sürdürme kararı aldı.
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartanın da katıldığı, Fuar Evlendirme Dairesinde düzenlenen törende, toplanan kapaklarla alınan 35 sandalye sahiplerine teslim edildi.
     Tartan, törende yaptığı konuşmada, kampanya kapsamında hedef büyüttüklerini, bundan sonra toplanan mavi kapaklarla sadece bedensel engellilere değil, duyma ve görme engellilere de yardım elinin uzanacağını söyledi.
     Kampanyaya destek olan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına ve tüm İzmirlilere teşekkür eden Tartan, toplumun her kesiminin projeye destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:
     Hepimiz birer engelli adayıyız, bu risk altındayız. Biz sahip çıktığımız mavi kapak kampanyasını bir adım daha öteye taşımak amacıyla bu yola çıktık. Mavi kapak toplanması sayesinde çevre bilinci de arttı. Doğada 150 yıl kaybolmayan plastikler toplanarak hem çevre kirliliği önleniyor, hem de bir amaca hizmet etmiş oluyor. Sadece engelli odaklı yapılmasın önerilerini de göz önünde bulundurarak hedeflerimize toplanan kapaklarla bir orman ve okul yaptırmayı da ekledik. Aldığımız kampanyayı bir adım daha öteye götürmek amacıyla bundan sonra sadece tekerlekli sandalye değil, daha önceden de olduğu gibi akülü sandalye vereceğiz. Bu kampanya ile görme ve duyma engelli kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını karşılayacağız. Amacımız kimseyi rencide etmek, üzmek değil. Ortak akılla hem çevre kirliliğini önleyeceğiz hem de engelli vatandaşımız için çeşitli projeler üreteceğiz.
     Tartan, kapak toplayarak Konak Belediyesine teslim eden Havva Özişbakan Lisesi öğrencilerini de kutlayarak, duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Mavi kapak kampanyasında hedef büyüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER