Memleketimi Tanıyorum, Ülkemi Seviyorum projesi

Memleketimi Tanıyorum, Ülkemi Seviyorum projesi -Şanlıurfa Emniyet Müdürülüğü, proje çerçevesinde Suriye sınırındaki olaylardan etkilenen Akçakaleden 90 ilköğretim öğrencisini Şanlıurfada gezdirdi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Emniyet Müdürülüğü, Memleketimi Tanıyorum, Ülkemi Seviyorum projesi çerçevesinde, Suriye sınırındaki olaylardan etkilenen Akçakale ilçesinden 90 ilköğretim öğrencisini Şanlıurfada gezdirdi.
     Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince uygulanan proje kapsamında sabah saatlerinde polis memurlarınca okullarından alınan öğrenciler, otobüslerle getirildikleri Şanlıurfada, ilk olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkını ziyaret etti.
     Parkta eğitimciler tarafından karşılanan öğrencilerin bazıları sinemada çizgi film izledi bazıları da masa tenisi oynayıp, çeşitli spor faaliyetlerine katıldı. Ayrıca vakfın kütüphanesinde kitap okuyan öğrencilere hijyen kurallarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı.
     Daha sonra polisevine geçen öğrenciler, polis memurlarıyla birlikte öğle yemeği yedi. Burada öğrencilere günün anısına tişört dağıtıldı. Öğrenciler son olarak Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görev yapan polislerle alışveriş merkezine gidip, oyun alanlarında oynadıktan sonra otobüslerle Akçakaleye götürüldü.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Volkan Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Memleketimi Tanıyorum, Ülkemi Seviyorum projesi kapsamında gençler ve çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anımsattı.
     Projenin amacına ulaşması için çaba sarf ettiklerini anlatan Güneş, şunları kaydetti:
     Proje çerçevesinde özellikle savaş bölgesine yakın Akçakale, Ceylanpınar gibi sıkıntılı bölgelerde yaşayan öğrencilere farklı bir ortam sunduk. Oradaki sıkıntılardan uzaklaştırıp Şanlıurfada polis amcalarıyla farklı bir gün geçirmeleri için etkinlikler düzenliyoruz dedi.
     Etkinliğe katılan öğrenciler ise son aylarda Suriyedeki olaylardan etkilendiklerini ve bir süre okuldan ayrı kaldıklarını belirterek, polislerin hazırladığı program sayesinde farklı bir gün geçirdiklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Memleketimi Tanıyorum, Ülkemi Seviyorum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER