Modern hayvancılığı geliştirme projesi

Modern hayvancılığı geliştirme projesi -Proje kapsamında Araklı ilçesinde 20 büyükbaş hayvan kapasiteli bir işletme açıldı


TRABZON (A.A) - Araklı ilçesinde, Modern hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında 20 büyükbaş hayvan kapasiteli bir işletme açıldı.
     Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası AŞ Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje çerçevesinde, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Bankası A.Ş Genel Müdürlüğünün sözleşmesi gereği tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılarak ilçenin Taşönü köyünde 20 büyükbaş hayvan kapasiteli bir işletme kuruldu.
     İşletmenin açılışına, Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Mazlum, Ziraat Bankası A.Ş. Araklı Şube Müdürü Erhan Aydın, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Bayrak ve öteki ilgililer katıldı.
     Bayrak, buradaki konuşmasında, işletmenin Ziraat Bankasından 5 yıllık, 18 ay ödemesiz ve yüzde 6lık faizle alınan 68 bin TL krediyle tamamlandığını ifade etti.
     250 metre kare kapalı alana kurulan işletmenin ahır işletmesinin maliyetinin 100.000 TL olduğunu ve bunun işletme sahibince karşılandığını belirten Bayrak, işletmeye teknik anlamda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Modern hayvancılığı geliştirme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER