Off Road yarışı için çöl aracı

Off Road yarışı için çöl aracı yapacaklar -Kastamonunun Çatalzeytin ilçesinde Off Road yarışları düzenlemek isteyen motosiklet tamircisi Ramazan Kaya, otomobil ustalarının yardımıyla buggy adı verilen çöl aracı üretimine başl


KASTAMONU (A.A) - Semih Yüksel - Ümit Yorulmaz - Kastamonunun Çatalzeytin ilçesinde Off Road yarışları düzenlemek isteyen motosiklet tamircisi Ramazan Kaya, otomobil ustalarının yardımıyla buggy adı verilen çöl aracı üretimine başlayacağını bildirdi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıl yurt dışında çalıştıktan sonra memleketi Çatalzeytine döndüğünü belirterek, ilçede motosiklet tamirciliği yapmaya başladığını söyledi.
     Yurt dışındayken Off Road yarışlarla ilgili faaliyetlerde bulunduğunu ve bu sporla ilgili yarış düzenlemek amacıyla Çatalzeytin Off Road Kulübünü kurduğunu aktaran Kaya, şöyle konuştu:
     Off Road yapabilmek için buggy adı verilen çöl aracının bir örneğini Antalyadan getirttik. Bu araca bakarak yeni araçlar üreteceğiz. Nasip olursa Ramazan Bayramı sonrası motor, kalıp, demir ve döşeme ustalarımız ile birlikte seri üretime geçmek için çalışmalara başlayacağız. Çalışmaları destekleyen arkadaşlarımızla birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte gelecek sezon ilçeyi Off Road yarışları ile tanıştıracağız. Bu spora meraklı yerli ve yabancı sporseverleri bölgede en güzel şekilde ağırlamak için güzergah haritası çıkaracağız.
    
     -Şu ana kadar 7 sipariş aldı-
    
     Off Road aracının ilçede kısa sürede büyük ilgi gördüğünü aktaran Kaya, şu ana kadar 7 sipariş aldıklarını söyledi.
     Kaya, iki kişilik aracın maliyetinin yaklaşık 5 bin lirayı bulduğunu ve 80 kilometre hız yapabildiğinin altını çizerek, Aracın yakıtının az olması nedeniyle çok talep göreceğine inanıyoruz diye konuştu.
     Döşeme ustası Süleyman Çetinkaya da, aracın stabilize yollarda çok kullanışlı olduğunu vurgulayarak, bu nedenle ilgi gördüğünü kaydetti.
    
     -Buggy nedir
    
     Üstü, yanları açık genellikle camları bulunmayan bu araçlar, 4 tekerlekli motosiklet olarak da biliniyor. Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) ve diğer ülkelerde, çöl ve dağlık araziler için ayrı ayrı üretiliyorlar.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Off Road yarışı için çöl aracı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER