Ortadoğuda Dengeler Değişirken Irak ve Suriye

Ortadoğuda Dengeler Değişirken Irak ve Suriye Türkmenleri konferansı -MHP Grup Başkan Vekili Şandır: -Önümüzdeki yüzyılın projeleri hayata geçirildi. Maalesef Müslümanı Müslümana kırdırarak bu coğrafyayı kontrol altında tutmaya ça


SAKARYA (A.A) - MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Önümüzdeki yüzyılın projeleri hayata geçirildi. Maalesef Müslümanı Müslümana kırdırarak bu coğrafyayı kontrol altında tutmaya çalışıyorlar dedi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Ortadoğuda Dengeler Değişirken Irak ve Suriye Türkmenleri konferansında konuşan Şandır, Suriye ve Iraktaki Türkmenlere destek olduklarını söyledi.
     Oradaki Türkmenler, bizim faturamızı ödüyor diyen Şandır, Onlar şu anda sizin dualarınıza muhtaç. En az bilinen Türk topluluğu olarak Suriye ve Irak Türkmenleri bizim faturamızı ödüyor. Irakta yaşanan Türkmen katliamı, şu anda Suriyede yaşanan Türkmen katliamıyla aynı şeklinde konuştu.
     Irak ve Suriyedeki katliamın daha önce de yaşandığını anlatan Şandır, şöyle devam etti:
     Bir insanı öldürebilirsiniz fakat onu süründürmeyi nasıl tarif edebiliriz ki. Suriye bu acıyı henüz bütünüyle yaşayamadı ancak çok daha farklı bir acı yaşanıyor Suriye topraklarında. Suriyede bir lokma ekmek bulmak için Türkmenler, Türkçeyi unutmak durumunda bırakılıyor. Maalesef Suriye Türkmenliği bugün çok zor durumda. Bu topraklarda dünü unutarak yaşayabilmemiz mümkün değil. Geleceği doğru anlayarak Türkiyeyi yönetmek gençlerimizin elinde olacaktır. Küresel güçler coğrafyamızda projelerini uyguluyor.
     Önümüzdeki yüzyılın projeleri hayata geçirildi. Maalesef Müslümanı Müslümana kırdırarak bu coğrafyayı kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. Bu her yüzyıl yaşanan bir durumdur.
    
     -Kürtler ve Türkler aynı ırktan geliyor-
    
     Şandır, Kürtler ve Türklerin Tuna ırkından geldiğini ifade ederek, iki halkın da kardeş olduğunu vurguladı.
     Yaşanan gelişmelerin küresel güçlerin oyunu olduğuna dikkati çeken Şandır, şunları söyledi:
     Kürtler ve Türkler aynı ırktan geliyor. Kaldı ki aynı ırktan gelmesek bile bu coğrafyada bin yıldır beraber yaşıyoruz. Kanımız birbirine karışmış, terimiz birbirine karışmış durumda ve bir millet olmuşuz ama şu anda Kürtleri bizden ayırıyorlar, bir millet ve bir devlet kurmaya çalışılıyor. Bunun anlamı Sevri yeniden hayata geçirmektir. Gerekeni yapmazsak ve bu zulme itiraz etmezsek bizi bekleyen kader zor.
     Şandır, Ortadoğu coğrafyasının tarihin her döneminde değerli bir bölge olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Salih Eren - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ortadoğuda Dengeler Değişirken Irak ve Suriye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER