Osmanlı Türkçesi kursu sertifika töreni

Osmanlı Türkçesi kursu sertifika töreni -Bilecikte 143 kursiyer Osmanlıca sertifikası aldı


BİLECİK (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Osmanlı Türkçesi kursu sonunda başarılı olan 143 kursiyere düzenlenen törenle sertifika verildi.
     Bilim ve Sanat Merkezinde kuranı kerim okunmasının ardından bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, çok önemli ve hayırlı bir hizmetin heyecanını paylaştıklarını kaydetti.
     Bu eğitimler sayesinde, kökleri tarihin derinliklerine dayanan yaklaşık 700 yılı aşkın süredir devam eden bir medeniyetin temsilcisi olan milletin torunlarının, geçmişi aydınlatmasına yönelik adım atıldığını dile getiren Yağcı, şöyle konuştu:
     Osmanlı medeniyetinin tarihi ve kültürel değerlerinin anlaşılabilmesi için dilinin öğrenilmesi gerekir. Geçen süreç içinde nelerin tezahür ettiğinden bihaber olarak yetişen torunlar olarak, denildi ki; Burada bir sandık var. Geçmişimiz de geleceğimiz de orada ama sandığın anahtarı tabi ki dil. Bu dil sorununu çözme noktasında başlatılan bu kurslar her türlü takdirin üzerindedir. Bu sertifikalar geçmişimizdeki o gizli hazineyi, geleceğe hibe olarak yansımasını temin edecek devasa araştırmaların da başlangıcı olacak. Biz de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, halkımızın, insanımızın olduğu ve istediği her projede olma çabası içinde ve gayretindeyiz. Bilecikte 390ı aşkın sertifika verdik ve bugün de verilecek olan 143 sertifika var. İnşallah, bunun devamı da gelecek.
     Bilecik Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven de Osmanlı Türkçesi kurslarının büyük önem arz ettiğini ve bu kursların devamının önemli olduğunu bildirdi.
     Hayrat Vakfı Bilecik Temsilcisi Kadir Köse ise dünyada artık resmiyetçi ve her şeyin devlet eliyle yapıldığı günlerin geride kaldığını, Türkiyede de sivil toplum kuruluşlarının her geçen gün çoğalarak etkinliklerinin arttığını dile getirdi.
     Konuşmaların Candan İlahi Grubu bir dinleti sundu. Daha sonra Yağcı, törende tüm kursiyerlere sertifikalarıyla beraber birer Osmanlıca tefsirli Kuran-ı Kerim hediye etti.
     Törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, Bilecik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Kutlu, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Osmanlı Türkçesi kursu sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER