Özgürlük İçin 10 milyon İmza kampanyası

Özgürlük İçin 10 milyon İmza kampanyası


SAMSUN (A.A) - Havzada, Memur Sene bağlı sendika temsilciliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen Özgürlük için 10 milyon imza kampanyasının hazırlık çalışmalarına başlandı.
     Kampanya kapsamında Memur-Sen Havza Temsilciliği binasında, Memur Sene bağlı, Eğitim Bir Sen, Sağlık Sen, Diyanet Sen, Bem Bir Sen ve Büro Memur Sen Havza temsilcileri bir araya geldi.
     Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Havza Temsilcisi Hüseyin Yavuz, burada yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan kılık kıyafet uygulamasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Başlatılan imza kampanyasında toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacaklarını belirten Yavuz, Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personel, ayakkabısına, saçını tarama şekline, bıyığına, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, pantolonunun şekline, başını örtüp örtmeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendinde bulan çarpık zihniyet halen devam eden ve 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ürünü olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik değişmeli dedi.
     Herkesi kampanyaya destek vermeye çağıran Yavuz, kılık kıyafette serbestlik duyarlılığını arttırmak için başlatılan imza kampanyasına 11 sendikanın destek verdiğini ve kampanyanın 30 gün devam edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 milyon İmza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER