Resim sevincini tutkuya dönüştürüp ressam oldu

Resim sevincini tutkuya dönüştürüp ressam oldu -Gölpazarında çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Engin, 1990lı yıllarda televizyondaki Resim Sevinci programlarını izleyip ressamlığa başlayarak, yaklaşık 200 resim yapıp, 5 sergi açt


BİLECİK (A.A) - Zafer Özuğur - Muhsin Arslan - Bilecikin Gölpazarı ilçesinde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Cemal Engin (57), 1990lı yıllarda televizyonda yayınlanan Resim Sevinci programlarını izlerken ressamlığı öğrenerek, şimdiye kadar yaklaşık 200 resim yaptı ve 5 sergi açtı.
     İlçeye bağlı Kurşunlu köyünde çiftçilik ve besicilikle geçimini sağlayan Engin, AA muhabirine, resim sanatına çocukluğunda ilgi duymaya başladığını söyledi.
     Ortaokulda öğretmeninin teşvikiyle resim becerisini geliştirmeye çalıştığını ve 1971-1972 eğitim öğretim yılında Eskişehirde yapılan sulu boya resim yarışmasında birinci olduğunu belirten Engin, bu resimle aynı yıl bir bankanın düzenlediği yarışmada Türkiye üçüncülüğünü kazandığını bildirdi.
     Engin, ortaokuldan mezun olduktan sonra Kurşunlu köyünde çiftçilik yapmaya başladığını anlatarak, şöyle devam etti:
     1990lı yıllarda televizyonda TRT 2 kanalında yayınlanan Resim Sevinci programında, ABDli ressam Bob Rossun tekniklerini takip ettim. Yağlıboya resim tekniğini program sayesinde Rosstan öğrendim. Edindiğim bilgiler ışığında resim çalışmalarımı hızlandırdım. Tekniğimi ilerlettikten sonra da kişisel resim sergileri açmaya başladım. Şimdiye kadar 200e yakın resim yaparak, 5 kişisel sergi açtım. Gölpazarı Halk Eğitim Merkezinde resim kurslarına katıldım ve belge aldım.
    
     -Doğa resimlerine ağırlık veriyorum-
    
     Arazide hayvan otlatırken fırsat bulduğunda resim yaptığını dile getiren Engin, hayvanların bakımı, bahçe ve tarla işleriyle uğraşması gerektiği için zor da olsa resme zaman ayırmaya çalıştığını belirtti.
     Engin, bazı resimleri 3-4 günde tamamladığını, bazıları için en fazla 10 gün uğraştığını ifade ederek, Genelde doğayla iç içe olduğumdan, doğa resimlerine ağırlık veriyorum. İlginç çeşme, pınar, vadi ve denizlerin resimlerini yapmanın yanı sıra farklı bölgelerde çektiğim fotoğraflardan veya hayal gücümde canlandırdığım imgelerden esinleniyorum. Sağlığım elverdiği sürece resim yapmaya devam edeceğim dedi.
     Resme ilgi duyanlara kurslar verdiğini bildiren Engin, gençlerin boş zamanlarını sanatsal faaliyetlerle geçirerek sanatların yaşamasını sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Resim sevincini tutkuya dönüştürüp ressam oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER