Sakin Kentte doğayla baş başa tatil

Sakin Kentte doğayla baş başa tatil -Cittaslow Birliği Genel Sekreterliği tarafından Sakin Kent ilan edilen Muğlanın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, bayram hazırlıkları tamamlandı -6 günlük Kurban Bayramı tatilinde doğ


MUĞLA (A.A) - Durmuş Genç - Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında Sakin Kent ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi, Kurban Bayramında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.
     Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin Sakin Kent seçilmesinden sonra bölgeye gelen ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi.
     Beldeyi ziyaret edenlerin yarısından fazlasını Türkiyenin değişik illerinden gelen yerli turistlerin oluşturduğunu belirten Çalca, ayrıca yurt dışından da turistlerin beldeye ilgi gösterdiğini kaydetti.
     Kurban Bayramında sonbahar mevsimini yaşamak isteyenlerin Akyakadaki otellerde yoğunluğa neden olduğunu anlatan Çalça, Beldemizde butik apart ve pansiyon olarak 80 işletme bulunuyor. 2 bin 750 civarında yatak kapasitemiz var. Bayram sonrasına kadar yüzde 60 doluluk mevcut dedi.
     Kurban Bayramı tatilini Akyakada geçirmek isteyenlerin doğayla baş başa, sesiz bir ortamda dinlenme imkanına sahip olacaklarını vurgulayan Çalca, şunları söyledi:
     Bölgemiz birinci derece doğal sit alanı olduğu için turistler farklı bitki, kuş ve hayvan türlerine rastlayabiliyor. Beldemizde yapılan tekne turu ise turistlerin vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçiler, sabah saatlerinde demir alan tur tekneleriyle Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum Plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası ile su altı mağaralarını görme şansına sahip. Tatilciler eşsiz güzellikteki gün batımını da izleyebiliyor. Akyakaya gelen ziyaretçiler sadece tatil yapmıyor, Gökova Körfezinin biyolojik çeşitliliği hakkında da bilgi sahibi oluyor.
     Akyaka beldesinin Muğlanın diğer turizm merkezlerinden farklı olarak kendine özgü bir turizm anlayışı bulunduğuna dikkati çeken Çalca, Muğlanın ön bahçesi konumunda oldukları, hava koşullarının Aydın ve Denizliden de iyi olduğu için tercih edildiklerini kaydetti.
     Beldede yabancı uyruklu 145in üzerinde kişinin evi olduğunu bildiren Çalca, Tatillerini beldemizde geçiren yabancı aileler var. Beldemizin nüfusu 2 bin 800 olmasına rağmen, tatil dönemlerinde bu sayı 7-8 bine çıkıyor diye konuştu.
     Çalca, bayram tatili süresinde beldedeki kitesörf alanına yurt içi ve yurt dışından rezervasyon yaptıran sporcuların da geleceklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Sakin Kentte doğayla baş başa tatil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER