Şile çiftçilerinin sorunları ve çözüm yolları

Şile çiftçilerinin sorunları ve çözüm yolları toplantısı


İSTANBUL (A.A) - Şile Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği Şile çiftçilerinin sorunları ve çözüm yolları konulu toplantı, Şile Mercan Köşk Tesislerinde yapıldı.
     İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre toplantıya, İl Müdürü Kasım Piral, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veysel Yeğin, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.
     İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, çiftçiler ve muhtarların sorunlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada, Şilenin çok parçalı tarım arazilerine sahip olduğunu vurgulayarak, hayvancılık işletmelerinin çok küçük düzeyde kaldığını, bu durumun Şileli çiftçilerin azmini kırmaması gerektiğini belirtti.
     Piral, Şu anda Şilenin yaklaşık 60 bin dönüm arazisi mevcut. İlçede yetiştirilen 5 bin 600 büyükbaş ve 7 bin 700 küçükbaş hayvan olmasına rağmen, bu sayı yeterli seviyede değil. Şile, tarım potansiyeli yüksek bir ilçemiz ifadelerini kullandı.
     Şiledeki üreticilerin Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesine (KKYDP) müracaat etmediklerine dikkati çeken Piral, Şileli çiftçilerden bu projelere müracaat ederek makine ekipman hibe desteklerinden faydalanmalarını istedi.
     Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ve her türlü teknik konularda üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Piral, Şiledeki tarımsal verimliliği artırabilmek için her türlü yardıma hazır olduklarını da kaydetti.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Şile çiftçilerinin sorunları ve çözüm yolları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER