Tarsus Üniversite İstiyor toplantısı

Tarsus Üniversite İstiyor toplantısı -Kaymakam Güldibi: Tarsus, üniversiteyi hak etmektedir


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus, üniversiteyi hak etmektedir dedi.
     Güldibi, 75. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen Tarsus Üniversite istiyor toplantısında, Tarsusun 312 bin nüfusuyla, çok kültürlü, çok renkli, çok dilli, Anadolu mozaiğini en güzel şekilde resmeden bir ilçe olduğunu ve bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu ifade etti.
     İlçeye üniversite yapılması için bilimsel anlamda bir yol haritası izleyeceklerini ifade eden Güldibi, şöyle devam etti:
     Tarsus 10 bin yıllık tarihiyle bölgede yaşayan tüm uygarlıkların rüyalarını süslemiş, bazılarına başkentlik yapmış istisnai bir ilçedir. Çünkü tarihin yetiştirdiği her devlet adamı, şair, ressam Tarsusu görmeden ölmemeyi arzulamışlardır. Tarsus, üniversiteyi hak etmektedir. Tarsus binlerce yıldır ismi değişmeden gelmiş, İncilde bu isimle anılan bir ilçedir. Sadece tarımsal bir ürünün değil, Türkiyede var olan her tarımsal ürünün yetiştirildiği tarımın başkentidir Tarsus.
     AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da, geçmişte dünyanın ilk üniversitelerinden birinin kurulduğu Tarsusa üniversite kurulması konusunda hemfikir olduğunu, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Geçmişte özellikle il olma konusunda hayal kırıklığı yaşandığı için bir umutsuzluk vardı. Ama bu hava şimdi değişti. İl olma konusunda başarılı olamadık. İnşallah üniversite konusunda başarılı olacağız dedi.
     Konuşmaların ardından, kurulması planalanan Tarsus Üniversitesinin bilimsel raporlarının hazırlanması konusunda 6 kişilik bir komisyon oluşturuldu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Üniversite İstiyor toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER