Temizlik Ehil Ellerde Projesi

Temizlik Ehil Ellerde Projesi -Burdur Sağlık Müdürlüğü tarafından devlet hastanesinde çalışan temizlik personeline eğitim verilerek, hastanedeki enfeksiyon oranının en aza düşürülmesi hedefleniliyor


BURDUR (A.A) - Burdur Sağlık Müdürlüğü tarafından devlet hastanesinde çalışan temizlik personeline eğitimi verilerek, hastanedeki enfeksiyon oranının en aza düşürülmesi hedefleniliyor.
     Burdur Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Temizlik Ehil Ellerde Projesinin tanıtımını yapan İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, hastanedeki enfeksiyon oranlarını en aza indirmek amacıyla proje başlattıklarını söyledi.
     Projenin Türkiyede ilk olduğunu ve ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Şenbayram, projenin hastanelerdeki enfeksiyon oranlarını en aza nasıl indirebiliriz düşüncesiyle ortaya çıktığını kaydetti.
     Proje kapsamında ilk olarak 22 temizlik görevlisine iki haftalık eğitim programı uygulandığını anlatan Şenbayram, Bu eğitimlerde sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önemi, sterilizasyon, dezenfeksiyon, temizlik malzemeleri maddelerin doğru kullanımı, risk alanların temizlik kuralları, hastane temizliği, temel mikrobiyoloji konularında eğitim verilmiştir dedi.
     Şenbayram, Türkiyedeki hastanelerde çalışan temizlik personelinin işe alım sürecinde herhangi bir sertifika istenmediğini, personelin niteliğine bakılmadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Temizlik görevlileri maalesef böyle bir sertifikaya sahip olmadan hastanenin en önemli yerlerinde çalışabiliyor. Bir yoğun bakım, ameliyathane ve servis bölümünde temizlik yapıyor. Oysa bu işi yapan kişilerin bu konuda eğitim alması gerekiyor. Biz bu fikirden yola çıkarak temizlik görevlilerine eğitim vermeyi düşündük. Eğitim sonunda sertifika vereceğiz. Türkiyede bununla ilgili bir sertifikasyon programının başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı bu konuda bir takım çalışmalar yürütmektedir. Sadece hastanelerde değil tüm sağlık kurumlarında bu projenin yaygınlaştırılmasını en büyük amacımız.
     Projenin Türkiyedeki diğer hastanelerde örnek olacağına işaret eden Şenbayram, Hastane enfeksiyonları bütün dünya için büyük bir sorundur. Siz ne kadar iyi bir cerrah olursanız olun, eğer çeşitli hijyen ve dezenfeksiyon kurallarını tam olarak uygulamazsanız hastalardan tam olarak sonuç alamazsınız diye konuştu.
     Şenbayram, proje dahilinde 116 temizlik personeline eğitim verileceğine, eğitimlerin periyotlar halinde sürekli devam edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Temizlik Ehil Ellerde Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER