Teşvik paketinin gözdesi Şanlıurfa

Teşvik paketinin gözdesi Şanlıurfa -Şanlıurfa, yaklaşık 8 ay önce açıklanan teşvik paketinin ardından yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor -ŞUTSO Başkanı Ertekin: Aynı teşvikteki diğer illere göre, Urfa çok iyi gidiyor


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Şanlıurfa, yaklaşık 8 ay önce açıklanan teşvik paketinin ardından yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor.
     Yıllardır çeşitli ekonomik avantajlar sağlanmasına rağmen istenilen düzeyde yatırımın gerçekleşmediği kentte, son teşvik paketiyle ekonomik hareketlilik arttı.
     Özellikle coğrafi konum ve ulaşım gibi avantajlarla birlikte yatırımcıların ilgisini çeken Şanlıurfada, son 8 ayda yaklaşık 900 milyon TLlik yatırım yapıldı.
     Ayrıca 500 milyon TLlik yatırım için de kentteki son hamlelerini yapan iş adamları, özellikle tekstil, ayakkabı ve çağrı merkezlerine yönelik yatırım planları yapıyor.
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşvik paketiyle kentteki istihdam rakamlarının ciddi oranda arttığını belirtti.
     Çok sayıda firmanın da kentte yatırım için görüşmelerini sürdürdüğünü vurgulayan Ertekin, Şanlıurfa teşvikten yararlanarak sanayileşmiş bir şehir olacak dedi.
    
     -3. OSB hazırlığı-
    
     Ertekin, son yatırımlarla birlikte 25 bin kişilik istihdam garantisinin oluştuğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Teşvik belgelerinde öngörülen istihdam 6 bin kişi, çağrı merkezlerinde 4 bin, OSBde 6 bin civarında tahsis yapılan yerler var. Tekstil 5 bin, ayakkabıcıların 5 bin istihdam vaadi var. Çok yoğun bir taleple karşı karşıya kaldık. Altyapısını bitirerek kullanıma sunduğumuz 2. OSB dolma noktasına geldi. Biz de 3. OSBnin hazırlıklarına başladık. Kısa sürede inşallah orayı da yatırımcıya vermeye çalışacağız. Teşvikle 25 bin civarında istihdam sağlanmış olacak.
    
     -Paketin gözde ili-
    
     Söz konusu teşvikte diğer illere göre yatırımcılarca Şanlıurfanın çok daha avantajlı bulunduğuna dikkat çeken Ertekin, şöyle devam etti:
     Aynı teşvikteki diğer illere göre Urfa çok iyi gidiyor. Avantajlarıyla bölge illerinden öne çıkıyor. Gelen yatırımcılara elimizden gelen yardımı gösteriyoruz, onlarda rahatlıkla geliyor. Nazar değmesin, oldukça öne çıkmış durumdayız. Gelen yatırımcılar memnun kalınca bu sefer yatırımcı yatırımcıyı getirmeye başladı. O da bizim için ayrı bir kazanç.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Teşvik paketinin gözdesi Şanlıurfa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER