Toplum Liderleri Projesi

Toplum Liderleri Projesi -ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: -Antalyayı tümüyle ve birdenbire değiştirmek mümkün değil ama herkes katkı yaparsa daha güzel bir kent oluşturabiliriz


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalyayı tümüyle ve birdenbire değiştirmek mümkün değil ama herkes katkı yaparsa daha güzel bir kent oluşturabiliriz dedi.
     Budak, Perge Rotary Kulübü ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Toplum Liderleri Projesi toplantısına konuk oldu. Akdeniz Üniversitesi Olbia Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Budak, Türkiyede otoriter, ezberci bir eğitim sisteminin olduğunu, eğitim, yönetim ve siyaset kültürünün liderlik vasıflarını ortaya çıkarmak yerine bastırdığını savundu.
     Eskiden icat çıkarmayın sözüyle büyütülen bir neslin olduğunu kaydeden Budak, artık icat çıkaracak, araştırmacı, yenilikçi ve girişimci gençlere ihtiyaç duyulduğunu anlattı.
     Gençlerin öncelikle kendilerine bir hedef belirlemesi gerektiğine işaret eden Budak, Önce hedefiniz olmalı. Hedefiniz yoksa başarılı olamazsınız. Daha sonra hedefiniz doğrultusunda çok çalışmalısınız. Çalışmadan başarılı olan birini tanımıyorum. Başarısız olduğunuz zaman yılmayın. Liderlikte güven verme ve dürüstlük önemlidir diye konuştu.
     Günümüzde liderlik kavramının değiştiğini, artık ekip çalışmasının öneminin arttığına dikkati çeken Budak, geçmişteki otoriter veya ben merkezli lider tipinin yerini katılımcı, özgürlükçü ve ortak değerlerinin olduğu liderliğe bıraktığını belirtti. ATSO olarak Antalyanın 2023 vizyonunun hazırlanmasına öncülük ettiklerini kaydeden Budak, şöyle devam etti:
     Antalyayı tümüyle ve birdenbire değiştirmek mümkün değil ama herkes katkı yaparsa daha güzel bir kent oluşturabiliriz. ATSO olarak bunun için eski binamızı yıktık. Yerine kültür ile sanat merkezi yapılıyor. Kaleiçinde tarihi bir binayı alıp restore ederek ATSO Kültür Evi kuruyoruz. Bütün kurumların bu tür projeler üretmesi halinde köklü bir değişim olacağına inanıyoruz. 2023 vizyonu çalışması ile Antalyanın yol haritasını hazırlıyoruz. Bizden oy isteyenler bu haritaya uymak ve kentin ileri gelen kamu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bu çalışmada öne çıkardıkları talepleri dikkate almak zorunda olacaklar
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Toplum Liderleri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER