Memur

Memur-Senin sivil itaatsizlik eylemi -Osmaniyenin Kadirli ilçesinde sendika temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarında kılık kıyafet yasağının kalkmasını istedi


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde bazı sendika temsilcileri kamu kurum ve kuruluşlarında kılık kıyafet yasağının kalkmasını istedi.
     Memur-Sene bağlı sendika ilçe temsilcilikleri adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Temsilcisi İbrahim Ethem Kundakçı, Hükümet Konağı önünde yaptığı konuşmada, Memur-Sen ve bağlı sendikaların kurulduğu günden bu yana konuyu kamuoyunun, yasama, yürütme ve yargı erkinin gündemine taşıyacak birçok eylem gerçekleştirdiğini belirtti.
     Özgürlük İçin On Milyon İmza kampanyasında, 14 Ocak-14 Şubat tarihlerinde 12 milyon 300 bin imzanın toplandığını hatırlatan Kundakçı, şunları söyledi:
     Darbe dönemi kalıntısı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelik, anayasada teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin önünde bir engel oluşturmaktadır. Yönetmelik, evrensel hukukun temel ilkelerine aykırı hükümler taşımasına rağmen 30 yılı aşkın süredir insan onurunu hiçe sayan yasaklarıyla birlikte yürürlüktedir. Darbe ve ara rejim dönemlerine ait bir çok kalıntının yürürlükten kaldırılmasına rağmen, idari düzenleme mahiyetindeki söz konusu yönetmeliğin halen varlığını sürdürmesi, yönetmelik değişikliğinin anayasa değişikliğinden daha zor olduğu algısı uyandırmaktadır. 18 Marttan itibaren bu yönetmeliği yok sayıyoruz. 82 model yönetmeliği getiren darbecilere, yönetmeliğinizi de alın gidin deme zamanıdır. Sendika olarak isteğimiz bu yönetmeliğin bir an önce yürürlükten kaldırılmasıdır.
     Basın açıklamasına, Diyanet-Sen Temsilcisi Mahmut Bozdoğan, Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Mustafa Demirci, Sağlık-Sen Temsilcisi Selahattin Avcı ve Toç Bir-Sen Temsilcisi Sadettin Çerçi katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Tuğba Temir
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER