Trafikte Yaşayalım Yaşatılım projesi

Trafikte Yaşayalım Yaşatılım projesi -Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Başar: -Projeye başlatığımız günden bugüne kadar 70 bin kişiyle bire bir görüşüp bilinçlendirdik


ŞANLIURFA (A.A) - Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar, Trafikte Yaşayalım Yaşatalım projesi kapsamında 70 bin kişiyle bire bir görüşüp bilinçlendirdiklerini söyledi.
     Başar, Polisevinde düzenlenen toplantıda 3 ay önce hayata geçirilen projeyle ilgili katılımcılara bilgi verdi. Çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başar, şunları kaydetti:
     Projeye başlatığımız günden bugüne kadar 70 bin kişiyle bire bir görüşüp bilinçlendirdik. Bütün alan çalışmalarımızda 10 temel kuralı vatandaşın alışkanlık haline dönüştürmesini sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşa toplumsal misyon yükleme çabası. Bu doğrultuda ilerliyoruz. Kısa sürede önemli yol aldık.
     Medyanın desteğiyle projeyle ilgili bilinçlendirilen kişilerin sayısının arttığını anlatan Başar, önemli bir kitleye ulaşmada medyanın büyük katkısı olduğunu vurguladı.
     Projenin uygulandığı dönemde kentte motosiklet kazalarına bağlı yaralamaların yüzde 28 azaldığını dile getiren Başar, kask takma oranının ise yüzde 59a yükseldiğini ifade etti.
     Enver Başar, Bugün yaptığımız ölçümde kask takma oranının yüzde 69a çıktığını söyleyebiliriz. Bizim için önemli bir sonuç. Bu sonuçta herkesin katkısı büyük. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Trafikte Yaşayalım Yaşatılım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER