Türkiyeye Yatırım, Geleceğe Yatırım toplantıları

Türkiyeye Yatırım, Geleceğe Yatırım toplantıları -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu: -Bizi son 10 yılda parlamış 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimcilik ruhumuz atalarımızda, DNAmızda va


GAZİANTEP (A.A) - Milliyet Gazetesinin düzenlediği Türkiyeye Yatırım, Geleceğe Yatırım konulu toplantıların 9uncusu Gaziantepte gerçekleştirildi.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin de katıldığı Anatolian Oteldeki toplantıdaki konuşmasında, Gaziantepin bir marka kent olduğunu söyledi. Gaziantepin Türkiyenin sanayi, ticaret ve turizminde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Ata, Gaziantepte böyle bir toplantı düzenledikleri için Milliyet Gazetesine teşekkür etti.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da bütün şehirlerin olduğu gibi Gaziantepin de kendine özgü dinamikleri olduğunu anlattı.
     Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu da kentteki mesleki eğitimdeki çalışmalara değinerek, mühendislik okullarının son sınıf öğrencilerini Türkiyede bir ilk olarak fabrikalara yerleştirip hakiki üniversite imkanı sağlayacaklarını ifade etti.
     Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan da Gaziantepin tanıtımının iyi yapılmasını istedi.
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Gaziantepin bir dünya kenti olduğunu ifade etti. Sadece sanayi alanında değil, bütün alanlarda kentle işbirliği yapan bir üniversiteyi ön plana çıkarttıklarını dile getiren Coşkun, Toplumsal duyarlılık projeleri yapıyoruz. Hayata ve insana dokunuyoruz dedi.
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da geçmişini bilmeyenin geleceğini planlayamayacağını vurguladı. Gaziantepliler olarak geçmişe sahip çıkıp gelecek için çalıştıklarını aktaran Konukoğlu, şunları söyledi:
     Bizi son 10 yılda parlamış 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimcilik ruhumuz atalarımızda, DNAmızda var. Burada tam bir Türkiyeyi temsil ediyoruz. Türkiyenin her noktasından Gaziantepe göç eden insanlar var. 1 milyon 750 bin insan var. Bu insanlar nasıl şehrin geleceği için çalışıyorsa aslında ülkenin geleceği için de çalışıyor.
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ise medyanın Gaziantepin coğrafi ve toplumsal konumuna iyi bakması gerektiğini söyledi. Gaziantepin çok göç almasına rağmen gelen insanlara istihdam sağladığını ifade eden Aslan, Gaziantep ekonomisine katkıda, el ele kucak kucağıyız dedi.
     Biz bir barış şehriyiz Kürdü, Türkü, Alevi, Sünnisi, Çerkezi hepimiz 1 milyon 750 bin insan el ele, barış için Türkiye için ve dünya barışı için çalışıyoruz diyen Aslan, şöyle devam etti:
     Bizim ulaştığımız kapasite, Ortadoğuda barışın sağlanması için en önemli göstergedir. Biz refahı yükselterek bu bölgeye katkı sağlamaya çalışan bir şehiriz. Aslında ben demiyoruz, bizciyiz. Bütün basın organları Milliyet kadar duyarlı olmalı. Türkiye için ve dünya barışı için çalışacağız.
     Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç ile köşe yazarları Güngör Uras ve Meral Tamer de toplantının verimli geçmesini dileyerek, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türkiyeye Yatırım, Geleceğe Yatırım toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER