Türkiye Şehitleriyle Yürüyor

Türkiye Şehitleriyle Yürüyor -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: 100 yıl öncesini idrak edemeyen nesillerle, 100 yıl sonrasını inşa etmek mümkün değildir


ARDAHAN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 100 yıl öncesini idrak edemeyen nesillerle, 100 yıl sonrasını inşa etmek mümkün değildir dedi.
     Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü salonunda düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma programında yaptığı konuşmada, Sarıkamışı ciğerinde hissederek, kente gelen gençleri yürekten sevgiyle saygıyla selamladığını ifade etti.
     Sarıkamış Harekatının çok önemli olduğunun altını çizen Kılıç, Öyle bir şeyin fitilini ateşlediniz ki çok yakında Türkiyede ecdadın mübarek kanını damlattığı hiçbir mekan kalmayacak ki unutulmaya yüz tutsun. Bir Çanakkale, bir Sarıkamış, bir Dumlupınar, bir Kocatepe, bir Sakarya ve Anadolunun dört bir tarafında neresi varsa, Türk milleti, insanlığın taşıdığı değerlerin kalesi olan Anadoluda adeta çiçek gibi açacak diye konuştu.
     Gençlere seslenen Kılıç, şunları kaydetti:
     Rabbimiz bize lütfettiği değeri yerin altında değil, yerin üstünde verdi. Bu millete en büyük zenginlik kaynağı olarak sizleri verdi. Bu ülke delikanlıların ülkesidir. Ne kadar şükretsek azdır. Petrolümüz yok diye ayıplanmayalım. Bu insan kaynağı bizde oldukça, bütün yer altı kaynaklar vız gelir. Onun için özellikle başbakanımızın gençlerin olduğu yerde, bir çocuk, iki çocuk yetmez, hatta mümkünse beş olsun demesi bundan dolayıdır.
     Dünya nüfusunun yaşlandığına da dikkati çeken Kılıç, Türkiyede en büyük kaynak olan gençliğin ön plana çıktığını ifade eti.
     Kılıç, 100 yıl öncesini idrak edemeyen nesillerle, 100 yıl sonrasını inşa etmek mümkün değildir. Eğer hayat keyifli zaman geçirmekten ibaretse, eğer hayat günü gün etmekten ibaretse, eğer hayat günü kurtarmaktan ibaretse, öyle hayatı ormandaki ağaçlar da yaşıyor. Kütük olacak ağaçlar değiliz biz. Biz eşrefi mahlukat olan insanız. Her şey bizim için yaratıldı diye konuştu.
     Gençlik olarak büyük düşünmek gerektiğinin altını çizen Bakan Kılıç, hedeflerinin 2023, 2071 olduğunu belirterek, Sarıkamış ve Çanakkaleyi bilmeyen nesillerle bunu başarmanın mümkün olamayacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Bedirhan Gökçe tarafından şiir dinletisi sunuldu. Beyaz Düşler Tiyatro grubu, Sarıkamış Harekatı adlı tiyatro oyununu sahneledi.
     Programda Sarıkamış Harekatında şehit olan askerler için Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.
    
     Muhabir: Günay Nuh - Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER