Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi -Bursa Valisi Harput: Uludağ Ekonomi Zirvesi, Bursanın Türkiye ve dünya ölçeğinde çok iyi tanınması için yakalanmış en büyük fırsatlardan bir tanesidir -Anadolu Ajansı ana yayın sponsorluğunu üstlen


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ Ekonomi Zirvesinin kentin Türkiye ve dünya ölçeğinde çok iyi tanınması için yakalanmış en büyük fırsatlardan biri olduğunu söyledi.
     Harput, Heykeldeki Valilik binasındaki basın toplantısında, Valiliğin, Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliğiyle bu yıl ikincisini düzenleyeceği zirvenin, 29-30 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.
     Geçen yılki zirvenin onur konuğu olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın bu zirvenin devam ettirilmesi yönünde görüş bildirdiğini söyleyen Harput, Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın önerisi, bizim bu programı devam ettirmemizin en önemli gerekçelerinden bir tanesi oldu. Yarın itibariyle Bursaya gelecek olan Başbakan Yardımcımız Ali Babacan, programın en güçlü şekilde gerçekleşmesini sağlayacak dedi.
     Uludağ Ekonomi Zirvesi, Bursa ve Türkiye için tarihi bir olaydır diyen Harput, programa katılacak konuşmacıların itibarları ile işlenecek konuların Türkiyenin ve dünya ekonomisinin geleceğine ışık tutacak konular olmasının bu zirvenin en önemli ve belirleyici yanlarını gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:
     Sayın Başbakanımızın da zaman zaman Davos Zirvesi ile ilgili, Neden Uludağ böyle bir şey olmasın- şeklindeki temennileri bize verilen bir mesaj olmuştur. Bu yolda da Uludağ emin adımlarla ilerlemektedir. Davosu Davos yapan ne kış sporları merkezi olmasıdır ne yeşili ne de ormanıdır. Tamamı ile oranın güçlü ekonomi devlerinin ya da siyaset liderlerinin katılarak dünyanın ekonomik meselelerini ve geleceğini tartışıyor olmalarıdır. Yani oranın önemi oraya katılanlarla doğrudan alakalıdır. Dolayısıyla biz bu yıl, bu gerçekten hareketle Uludağdaki katılımcıların çok daha güçlü katılımcılar arasından olmasına özel önem verdik. Katılımcılar ile konuların çok önemli olması Uludağ Ekonomi Zirvesine damgasını vuran ana unsurdur.
    
     -60 kişilik konuşmacı grubu-
    
     Zirveye, kendi alanında önemli bir yere sahip 60 kişilik konuşmacı grubunun katılacağını vurgulayan Harput, şunları kaydetti:
     Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Coca-Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, New York Üniversitesinden Ekonominin Kahini olarak adlandırılan dünyaca ünlü Ekonomist Nouriel Roubini, Boyner Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Eczacıbaşının Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmazın da aralarında bulunduğu yaklaşık 60 kişilik bir konuşmacı grubu var.
     Dinleyici kitlesine yönelik bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını anlatan Harput, 500 kişilik salonda yapılacak zirveye katılacakların da konuyla ilgili olmalarının önem arz ettiğini bildirdi.
     Zirvedeki oturumlarda işlenecek konular hakkında da bilgi veren Vali Harput, Oturumlarda, son yıllarda ülkemizde ve Bursada çok önem verdiğimiz İnovasyona Dayalı Büyüme konusu ile Sürdürülebilir İş Stratejileri, Türkiyenin 2023 Hedeflerinin Önündeki Zorluklar ve Bu Konuda Yapılması Gerekenler, Bankacılık ve Finansın Geleceği, Global Marka Yolculuğu ve Fırsatlar Ülkesi Türkiye, Yeni Pazar Stratejileri, Yeni Nesil Girişimciler, Enerji, Türkiyenin Sağlık Potansiyeli konuları gündeme gelecek ve Nouriel Roubininin Dünya Ekonomisinin Yönü ve Türkiye Ekonomisinin Geleceği konulu sunumu olacak diye konuştu.
    
     -Zirvenin ana yayın sponsoru Anadolu Ajansı-
    
     Harput, zirveye ulusal 12 gazete, 11 televizyon kanalı, 4 dergi, 5 yabancı haber ajansı ile 3 yabancı basın kuruluşunun katılacağını belirterek, Anadolu Ajansı ana yayın sponsorluğunu üstlenmiştir. Toplam 121 kişilik bir basın grubu zirveyi takip edecektir. Bizim en büyük sıkıntımız Uludağda büyük bir kongre merkezi olmaması nedeniyle istediğimiz kadar basını ve dinleyiciyi alamıyoruz dedi.
     Uludağ ikinci bölgedeki imar planlarının onayının kesinleştiğini ve itirazların reddedildiğini bildiren Harput, Uludağa bir kongre merkezi ve spor kompleksi yapımı konusunda bakanlık ilana çıktı. İnşallah bu sene bu işi gerçekleştirirsek bundan sonraki senelerde büyük bir kongre merkezinde, çok daha geniş bir katılımla bu organizasyonların üçüncüsü, dördüncüsü gerçekleştirilecektir. Uludağ Ekonomi Zirvesi, Bursanın Türkiye ve dünya ölçeğinde çok iyi tanınması için yakalanmış en büyük fırsatlardan bir tanesidir. Bu organizasyonun Bursaya, ülkemize ve herkese hayırlı olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağ Ekonomi Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER