Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi -Ana teması Yeni Fırsat Penceresi olan zirve, ikinci gün yapılan oturum, sunum ve konuşmalarla tamamlandı -Maliye Bakanı Şimşek, ekonomist Nouriel Roubininin konuştuğu zirvede, banka ve iş dünyasının te


BURSA (A.A) - Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle düzenlenen ve ana teması Yeni Fırsat Penceresi olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, ikinci gün gerçekleştirilen oturum, sunum ve konuşmalarla tamamlandı.
     Uludağdaki Grand Yazıcı Otelde düzenlenen, Anadolu Ajansının medya sponsoru olduğu zirvenin ilk gününde, açılış konuşmalarına geçilmeden önce, ihracatın ve ihracatçının rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Faktoring Derneği ve Türk Eximbank arasında iş birliği protokolü imzalandı.
     Daha sonra geçilen açılış konuşmalarında kürsüye gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı, Capital ve Ekonomist dergilerinin yayın direktörü Rauf Ateş, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı katılımcılara hitap etti.
     Coca-Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kentin ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ve yurt dışındaki gelişmelere ilişkin değerlendirme yaptı.
     Zirvenin ilk gününde, Yeni Türkiye, yeni fırsatlar, Yeni Bankacılık: Paradigma Değişiyor, Sınır Ötesi Perakendeciler konulu oturumlarda banka ve iş dünyasının temsilcileri, görüşlerini paylaştı.
    
     -Zirvede ikinci gün-
    
     Zirvenin ikinci gününde yapılan oturumlarda da iş dünyasının temsilcileri, piyasalara yönelik yaklaşımları ve Türkiyenin geleceğine yönelik konuşma yaptı.
     Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaşın Sürdürülebilir Büyüme: Değişen Tüketici Davranışları başlıklı sunumuyla başlayan zirvenin ikinci gününde, Sürdürülebilir/Sosyal Büyüme konulu oturuma geçildi.
     Marsh&Mclennan Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıtın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Sabancı Holding Ceosu Zafer Kurtul, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Eczacıbaşı Topluluğu CEOsu Erdal Karamercan konuştu.
     Moderatörlüğünü ATOS Türkiye CEOsu Orhan Akbulutun yaptığı İnovasyon, Teknoloji, Büyüme oturumunda ise Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen görüşlerini aktardı.
     Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyarın moderatörlüğünde yapılan oturumda da Fiba Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Tuskon Başkanı Rızanur Meral, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi konuştu.
    
     -Maliye Bakanı Şimşek sunum yaptı-
    
     Bursada gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5e girenlere ödülleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından verildi. Ardından kürsüye gelen Şimşek, reformlar, küresel ekonomik görünüm ve Türkiye ekonomisi üzerine sunum yaptı, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
     Zirvede, New York Üniversitesinden ekonomist Nouriel Roubini de Dünya ekonomisinin yönü ve Türkiye ekonomisinin geleceği başlıklı konuşma yaptı.
    
     -AA, zirveyi 5 dilde dünyaya duyurdu-
    
     Uludağ Ekonomi Zirvesinin medya sponsoru olan Anadolu Ajansı (AA), organizasyonu 5 dilde dünyaya duyurdu. Zirveyi geniş bir ekiple takip eden AA, Boşnakça, Rusça, İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 5 dilde yayın yaptı, tüm yansımaları aa.finans.com üzerinden de canlı yayınladı.
     Çok sayıda basın mensubunun katıldığı zirvede, televizyon kanalları bankacılık sektörü ve iş dünyasının temsilcileriyle canlı programlar gerçekleştirdi.
     Zirve, Bursa Valisi Harputun kısa bir teşekkür ve temenni konuşmasının ardından sonra erdi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağ Ekonomi Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER