Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması başladı

Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması başladı -7 Bölge 7 Lezzet sloganıyla düzenlenen ve ev kadınlarıyla çeşitli illerde aşçılık eğitimi alan öğrencilerin katıldığı yarışma, yarın sona erecek -Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneğince düzenlenen Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması, ev kadınlarıyla çeşitli illerde aşçılık eğitimi alan öğrencilerin katılımıyla başladı.
     Derneğin, Türkiye Aşçılar Federasyonunun desteğiyle 7 Bölge 7 Lezzet sloganıyla organize ettiği yarışmanın açılış etkinliği, Afyonkarahisar Ticaret Borsasında gerçekleştirildi.
     Etkinlikte, Afyonkarahisardan ev kadınlarıyla çeşitli illerden gelen lise ve üniversite öğrencileri, yarıştıkları kategorilere göre yemekler hazırlayarak, jüriye sundu.
     Lise öğrencileri tavuk yemeği, üniversite öğrencileri balık yemeği, ev kadınları da yöresel hamur işi, ana yemek ve tatlı kategorilerinde ilk yemeklerini yaptı.
     Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, açılış etkinliğinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisarda ilk kez düzenlenen yarışmanın ulusal boyutta gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu bildirdi.
     Yurt genelinde aşçılık eğitimi alan lise ve üniversite öğrencilerinin yarışmaya katıldığını belirten Açıköz, Umarım ilerleyen yıllarda çok daha iyisi olacak. Afyonkarahisarın yerel yemeklerinin gün yüzüne çıkması için bu etkinlik çok iyi olacak dedi.
     Federasyonlarının Türkiyenin her yerinde çeşitli yarışmalar düzenlediğini, düzenlenen yarışmalarla, yarışmacıların kendi bölgelerindeki kimliklerinin gün yüzüne çıkmasını amaçladıklarını vurgulayan Açıköz, Güzel mutfağımızı dünyanın her yerinde tanıtmak, ama öncelikle ülke insanımızın bunu tanımasını istiyoruz diye konuştu.
    
     -Yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz-
    
     Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ise yarışmanın, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara ev sahipliği yapan kentte düzenlenmesinin anlamlı olduğunu söyledi.
     Kentte termal turizme katkı sağlamak, nitelikli eleman yetiştirmek, Afyonkarahisar mutfağının Türk ve dünya mutfakları arasında yer almasını sağlamak için yarışmanın önemli olduğuna dikkati çeken Kalkan, Yarışmayı Afyonkarahisarda ilk kez düzenliyoruz. Her yıl bunun üzerine bir şeyler koyarak yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz dedi.
     Kalkan, yarışmaya federasyona bağlı 20 dernek başkanının yanı sıra yurdun dört bir yanından katılımın yoğun olmasına sevindiklerini anlattı.
     Yarışmanın yarın sona ereceği ve etkinlikler kapsamında paneller yapılacağı bilgisini veren Kalkan, dereceye girecek katılımcıların kupa ve madalyanın yanı sıra çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Sedat Gök
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ulusal Afyonkarahisar Yemek Yarışması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER