Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları -Şanlıurfa Valisi Güvenç: Buluşmalar ile dünya üzerinde faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşlarının Şanlıurfada bir araya gelerek, faaliyetlerini burada sergilemeleri, bilgi birikim ve t


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları ile dünya üzerinde faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşlarının Şanlıurfada bir araya gelerek, faaliyetlerini sergilemeleri, bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmalarının hedeflendiğini söyledi.
     Vali Güvenç, Anadolu Ajansının (AA) basın sponsorluğunda bu yıl 6ncısı düzenlenecek etkinliklerle ilgili valilikte düzenlediği basın toplantısında, etkinliğin üç semavi dinin peygamberlerinin atası İbrahim Peygamberin doğduğu yer olan Şanlıurfadan başlayıp bütün dünyaya ulaşacağını ve ülkeler arasında iyilik köprüleri kurarak, bütün insanlığı buluşturacak bir iyilik hareketi olarak başlatıldığını bildirdi.
     Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarının amacının misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahimin binlerce yıl öncesinden açtığı yoldan giderek, ayak izlerini takip etmek olduğunu anlatan Güvenç, şunları kaydetti:
     Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları ile dünya üzerinde faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşlarının Şanlıurfada bir araya gelerek, faaliyetlerini burada sergilemeleri, bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmaları hedefleniyor. Buluşmalar kapsamında düzenlenecek kongre, panel gibi etkinliklerle dayanışma, yardımlaşma, sevgi, hoşgörü gibi konular üzerinde verimli değerlendirmeler ve çalışmalar yapma imkanı olacaktır.
     Şanlıurfada Hz. İbrahim Peygamberin kendi nesillerine bıraktığı güzel bir haslet vardır, misafirlik ve cömertlik. Onun sofraya misafirsiz oturduğu görülmemiştir. Her gün sofrasına misafir çağırır, misafir olmadığı gün sofraya oturmazmış. Günümüz Urfasında bu gelenek devam ettiğinden Halil İbrahim Sofrası deyimi yaygınlaşmış, cömert insanların açtığı sofralara da Halil İbrahim Sofrası denilmiştir.
     Güvenç, etkinliğin sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla şahısların sosyal yardımlaşma alanında ortak kriter oluşturması, sosyal yardımlaşmanın meslek olarak tanımlanması, formatının geliştirilmesi, sivil ve kamu kuruluşları arasında verimli işbirliği çalışmalarına imza atılması, bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanması, başarılı projelerin tanıtılması, sivil toplum örgütleri ve kişilere ödüller verilerek başarılarının teşvik edilmesi amacıyla düzenlendiğini vurguladı.
    
     -Buluşmaların amacı-
    
     Hz. İbrahimin Şanlıurfada doğduğunun rivayet edildiğini, hayatının önemli bir devresini burada geçirdiğine inanıldığına işaret eden Vali Güvenç, Peygamberlik vazifesini burada almış, Nemrut ile mücadelesini burada vermiş, Nemrut tarafından ateşe burada atılmış ve Allah tarafından gül bahçesi ve Balıklıgöle dönüşen ateşe atıldığı mekan burada... İbrahim Peygamberin en önemli vasfı olan misafirperverlik, yardımlaşma, iyilik ve cömertlik vasıflarını günümüzde en iyi sergileyen vakıf ve dernekleri Şanlıurfada, iyiliğin doğduğu şehirde buluşturmak en önemli amacımızdır diye konuştu.
     2007 yılında başlatılan etkinliğe yurt içi ve dışından yardım kuruluşları, konferansçılar, panelistler, akademisyenler, önemli fikir adamları, büyükelçiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere binlerce katılımcının iştirak ettiğini ifade eden Güvenç, sözlerini şöyle tamamladı:
     İyilik çalışmalarının taçlandırıldığı, başarılı projelerin afişe edildiği, sosyal yardım alanına örnek davranışlarıyla katkı sağlamış olan herkese teşekkür ederim. 5 yılda 52 iyilik ödülü sahiplerini bulmuştur. İyilik hareketi olarak 2007 yılında başlayan ve bu yıl 6ncısını düzenleyeceğimiz Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, yurt içi ve dışı misafirlerimizin iyiliğin kalbine yürüyüşüyle başlayacak ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.
     Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER