Uluslararası Safvan Bin Muattal Ahlak Sempozyumu

Uluslararası Safvan Bin Muattal Ahlak Sempozyumu -Adıyaman Valisi Demirtaş: Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin mezarı ve çevresi Sahabe Projesiyle restore edilecek


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin mezarı ve çevresi Sahabe Projesiyle restore edilecek dedi.
     Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Safvan Bin Muattal Ahlak Sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin Sahabe Safvan Bin Muattalın hayat felsefesinin anlaşılmasına ışık tutacağını söyledi.
     Safvan Bin Muattalın kutsal topraklardan İslam dinini yaymak için geldiğini ifade eden Demirtaş, Sahabe Safvan Bin Muattal, Hz. Muhammed hayatta iken onu gören, onu dinleyen, onunla sohbet eden, onunla mukaddes yolculuğa baş koyan, İslamın ışıklı yolunun bir ilkesini dünyanın en ücra köşesine ulaştırmak için gerektiğinde canını feda eden, Efendimizin güzide arkadaşları, coğrafyaları ve zamanları birbirine bağlayan kilit bir öneme haizdir diye konuştu.
     Sahabe Safvan Bin Muattalın mezarı ve çevresinin Sahabe Projesiyle restore edileceğini dile getiren Demirtaş, Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde yapılacak projenin Osmanlı mimarisinin bütün özelliklerini yansıtacağını kaydetti.
     İçinde şehitlik, araştırma merkezi, 5 bin kişilik cami ve revakların da yer alacağı projenin hayata geçirildiğinde, kente gelen ziyaretçi sayısının artacağına işaret eden Demirtaş, Böylece Adıyamanın inanç turizmine yönelik önemini daha da artıracağız. Adıyamanı sadece kültür ve turizmde değil, inanç turizminde de önemli bir noktaya getireceğiz dedi.
     Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş de Sahabe Safvan Bin Muattalın bütün ömrünü Hz. Muhammedin yoluna ve onun getirdiği mesaja harcadığını belirterek, sempozyumla sahabenin Hz. Muhammedden getirdiği mesajın insanlara iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Uluslararası Safvan Bin Muattal Ahlak Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER