Umut Yıldızı projesi

Umut Yıldızı projesi -Antalya Emniyet Müdürlüğü, suça sürüklenen ve risk altındaki çocuklar için Umut Yıldızı projesini başlattı


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü, suça sürüklenen ve risk altındaki çocuklar için Umut Yıldızı projesini başlattı.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünder yapılan açıklamada, Umut Yıldızı projesiyle suça sürüklenen ve risk altında bulunan 16-18 yaş arası çocukların, korunması ve topluma yararlı bireyler olmaları amaçlandığı bildirildi.
     Yapılan açıklamaya göre proje kapsamında, Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri ve sosyal hizmet uzmanı eşliğinde 350 aile ile görüşülerek inceleme yapıldı ve 75 çocuk belirlendi. İş-Kur il Müdürlüğü meslek danışmanları, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı yetkilileriyle yapılan görüşmeler doğrultusunda ilgi ve yetenek alanlarına göre yönlendirilen çocukların pastacılık, kuaförlük, asansör bakım, kaynak ve iklimlendirme kurslarına kayıtları yapıldı.
     Açıklamada kursiyer çocukların üç grup halinde eğitimlerine başladığı, proje kapsamına dahil edilen 75 çocuğun moral ve motivasyonunun arttırılması amacıyla, çeşitli sosyal etkinlikler de düzenlendiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Umut Yıldızı projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER