Vakıf ve Sendikalar Zirvesi

Vakıf ve Sendikalar Zirvesi -Vakıflar Genel Müdürü Dr. Ertem: -Sahip olduğumuz gayrimenkulleri en verimli ve olumlu şekilde değerlendirmek için azami gayret sarf ediyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


SAKARYA (A.A) - Vakıflar Genel Müdürü ve Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem, Milli Emlak Genel Müdürlüğünden sonra Türkiyenin en büyük gayrimenkul stokuna sahip olduklarını belirterek, Sahip olduğumuz gayrimenkulleri en verimli ve olumlu şekilde değerlendirmek için azami gayret sarf ediyoruz dedi.
     Sapancada bir otelde düzenlenen Vakıf ve Sendikalar Zirvesine katılan Ertem, Osmanlı Devletini ihya eden ve medeniyet haline dönüştüren önemli kurumlardan birisinin vakıflar olduğuna dikkati çekerek, Osmanlı Devletinin üç kıtada hayatını devam ettirdiğini ve çok önemli fonksiyonları yerine getirdiğini söyledi.
     Vakıflar Genel Müdürlüğünün Osmanlıdan kalan 42 bin vakfın sorumluluğunu üstlendiğine dikkati çeken Ertem, Bu vakıfların bizlere bırakmış olduğu sermaye ve varlıklardan elde ettiğimiz gelirlerle birçok hayır işini, vakfedeni, kendi vakfiyesinde belirtmiş olduğu işleri ve faaliyetleri yerine getirmeye çalışmaktayız. Sahip olduğumuz gayrimenkulleri en verimli ve olumlu şekilde değerlendirmek için azami gayret sarf ediyoruz şeklinde konuştu.
     Ertem, vakıfların hayır yapmak amacıyla belli bir sonuca ulaşmak, belli bir gelir elde etmek, topluma katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu dile getirerek, cumhuriyetin ardından kurulan vakıfların denetimi, daha aktif faaliyet göstermeleri konusunda da çeşitli görevleri bulunduğunu bildirdi.
    
     -Bireysel Emeklilik Sistemi-
    
     Ertem, devletin Bireysel Emeklilik Sistemine katılan kişilere önemli avantajlar sağladığını vurgulayarak, her katılımcıya yüzde 25 oranında destek verdiğini anımsattı.
     Ertem, sözlerini şöyle tamamladı:
     Devletin yüzde 25lik katkısını vakfın üyeleri lehine bir çalışma olarak değerlendiriyoruz. Bu sisteme eğer vakıf veya sandık bireylerinin her birisi veya birden fazlası katılmıyorum demediği sürece, bunu ikrar etmediği sürece, bu sistemin içinde olmak vakfın menfaatinedir.
     Vakıf yöneticilerinin vakfın lehine olan bu düzenleme noktasında hareket etmeleri gerektiğini düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Vakıf ve Sendikalar Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER