Yanar Dağın Üstündeki Kuş, Ülkü Tamer

Yanar Dağın Üstündeki Kuş, Ülkü Tamer paneli gerçekleştirilecek


SAKARYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Yanar Dağın Üstündeki Kuş, Ülkü Tamer panelinin gerçekleştirileceği bildirildi.
     Büyükşehirden yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 Şubat Çarşamba günü Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirilecek panelin, saat 19.00da başlayacağı kaydedildi.
     Panele konuşmacı olarak Şairler Haydar Ergülen ve Ömer Erdem ile SAÜ Öğretim Görevlileri Serhat Demirel ve Okan Koçun katılacağı ifade edildi.
    
     -Ülkü Tamer-
    
     Ülkü Tamer 1937de Gaziantepte doğdu. İstanbulda Robert Koleji bitirdi. 1958de. Gazetecilik Enstitüsinde okudu, oyunculuk ve çevirmenlik yaptı. Milliyet, Karacan Yayınlarını yönetti. Şiirlerini Yanardağın Üstündeki Kuş adıyla, hikayelerini Allaben Öyküleri adıyla bir araya topladı ve öyküleriyle 1991 Yunus Nadi Öykü Armağanını kazandı. Anılarının bir bölümü Yaşamak Hatırlamaktır adıyla kitaplaştı. En son Tagore Profil adlı kitabı hazırlayan Ülkü Tamer ayrıca yetmişin üzerinde kitap çevirdi, şiir antolojileri hazırladı. Edith Hamiltondan Mitologya çevirisiyle TDK 1965 Çeviri Ödülünü kazandı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yanar Dağın Üstündeki Kuş, Ülkü Tamer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER