Yeşilay Haftası Kocaelide kutlandı

Yeşilay Haftası Kocaelide kutlandı


KOCAELİ (A.A) - Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası kapsamında Gebze Osman Hamdibey Kültür Salonunda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
     Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kocaeli Şubesinden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe katılan 600 öğrenciye Yeşilay böreği dağıtıldı.
     Kocaeli Şube Başkanı Enver Şahin, etkinlikleri bir haftaya sıkıştırmayacaklarını ve yıl boyunca her günü Yeşilay Haftası gibi kutlayacaklarını söyledi.
     Etkinliğe pandomimle katılan drama lideri Zafer Şarlayan ve öğrencileri, sigaradan dolayı babasını kaybeden bir kız çocuğunun yaşadıklarını Bedirhan Gökçenin Baba Uyan şiiri eşliğinde sergiledi.
     Gebze Lisesi öğrencilerinin kurduğu ve müzik aletlerini harçlıklarıyla satın aldıkları Yeşil Notalar ekibi, öğretmenleri Arzu T. Ercan eşliğinde konser düzenledi.
     Gebze Lisesi öğrencilerince hazırlanan Yeşil Skeç de ilgi gördü.
    
     -Sigara Bırakma Günlüğü-
    
     STFA Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni, Psikolojik Danışman Korkmaz İslamoğlu tarafından 90 günde sigara bırakma günlüğünün tanıtımı yapıldı. Ardından sigarayı günlük sayesinde bırakan lise öğrencisi anılarını anlattı.
     Yeşilay Cemiyeti Kocaeli kurucusu Gürbüz Kuru, öğrencilerinin her birine alfabedeki bir harfi simgeleyen kıyafeti giydirerek Yeşilay yazısını tamamladı. Birinci sınıf öğrencilerinin yaptığı Karagöz-Hacivat gösterisi de izleyenlerin beğenisini kazandı.
    
     -700 börek dağıtıldı-
    
     Etkinliklerde 700 adet Yeşilay böreği dağıtıldı. Darıca Mehmet Akif Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Yeşilay Haftası konulu resimler salonun girişinde sergilendi.
     Etkinliklerin hafta boyunca Kocaelinin diğer ilçelerinde de devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yeşilay Haftası Kocaelide kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER