Yetimlere Dünyanızda Yer Açın

Yetimlere Dünyanızda Yer Açın -İHH İnsani Yardım Vakfı, çeşitli ülkelerden getirilen 9 yetim çocuğu 2 gün Bursada ağırladı


BURSA (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfınca başlatılan Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası kapsamında çeşitli ülkelerden getirilen 9 yetim çocuk, 2 gün Bursada ağırlandı.
     Değişik ülkelerdeki yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili gündem oluşturmak, daha fazla yardım ulaştırmak için 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında düzenlenen kampanya kapsamında, Arnavutluk, Makedonya, Gürcistan ve Kerkükten 9 yetim çocuk cuma günü Bursaya getirildi. Misafir yetimler, ilk gün, Vali Yardımcısı Mustafa Güneyi Valilik Binasında ziyaret etti. Grup daha sonra dernek binasında kahvaltı yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Çocuklar, Bilim ve Teknoloji Müzesini, Tophane ve Ulucamiyi de gezdi. Grup bir alışveriş mağazasında giydirildikten sonra kendilerine sponsor olan ailelerle akşam yemeğinde bir araya geldi.
     Programın ikinci gününde de misafir çocuklar, Uzay Evi, Botanik Park ve Tarihi Çınarı gezerek, gönüllerince eğlendi. Grup, pazar akşamı da yetimler için düzenlenen geceye katıldı. İki gün boyunca keyifli anlar yaşayan çocuklar, programın sona ermesi nedeniyle Bursadan ayrılarak İstanbula götürüldü. Çocuklar İstanbuldan da memleketlerine geri dönecek.
     İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, yaptığı açıklamada, çocukların iki gün boyunca eğlenceli saatler geçirdiklerini söyledi. Misafirlerin yorucu olmasına rağmen Bursadan memnun ayrıldıklarını belirten Kaptan, Çok güzel ve verimli bir program oldu dedi.
     Bursa kamuoyunun yetimler hakkında her zaman duyarlı olduğunu dile getiren Kaptan, Yetimler için düzenlenen gecede 200e yakın aile başka yetimlere sponsor oldu. Misafirlerimiz buraya da katıldı. Bunun daha da büyümesini istiyoruz. Dünyada 200 milyon yetim olduğunu varsayarsak, daha çok çalışmamız gerektiğini görüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yetimlere Dünyanızda Yer Açın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER