Zirve Yayınevi iddianamesi mahkemeye sunuldu

Zirve Yayınevi iddianamesi mahkemeye sunuldu -Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy, Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin iddianameyi tamamlandı -Mahkemeye sunulan iddianamede, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, es


MALATYA (A.A) - Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.
     Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoyun hazırladığı 761 sayfalık toplam 19 sanıklı iddianameyi Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.
     İddianamede adı geçen kişiler, terör örgütü kurma ve yönetmek, adam öldürmeye azmettirmek ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle suçlanıyor.
     İddianamede, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşilin, terör örgütü yöneticiliği ile suçlanıyor.
     Ayrıca Rahip Santaro ve Hrant Dink cinayetlerinin de aynı örgütün farklı hücreleri tarafından işlendiği ileri sürülen iddianamede, bazı muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 19 sanığın ismi yer alıyor.
     Malatyada 18 Nisan 2007de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüştü. Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili açılan mevcut davada, 6sı tutuklu 9 sanık yargılanıyor.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Ahmet Ekici
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Zirve Yayınevi iddianamesi mahkemeye sunuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER